Старши треньорът на Берое – Николай Киров, коментира нулевото равенство с Локомотив Пловдив на „Лаута“. Заралии играха цяло полувреме с човек повече, но не успяха да стигнат до гол и да грабнат ценни три точки. Киров сподели, че според него играчите му са припрени от липсата на точки.

„Реално беше една подарена топка чистата ситуация. Мноо припряни бяхме. Явно негативната серия влияе на състезателите. Поне 5-6 пъти топката ни беше подарена, ала не успяхме да направим бърз преход. През втората част пак прибързахме. Избързваше се, не се търсеше дублиране и захождане по фланга, а такива бяха напътствията на полувреметео“.

„Най-вероятно и това, че сме нов отбор е фактор. Има и двама души, по-офанзивни и по-градивни, които чакат да бъдат оправени документално. Пак си имаме припряните действия. Накрая вкарахме противника сами в нашата половина. Те изпълниха 3-4 ъглови. Вижда се с просто око, че не сме обигарни. Сега им казах най-важното: не се ли успокоят, няма да се получат нещата, особено играта с топка“.

„Виждате, че без значение от състезателя и къде е играл преди, когато сега играе за всяка точка, го притеснява. Особено днес Вини губеше елементарни топки. Дано съберем точки, за да бъдем по-спокойни“.

„Ще видим как ще изглеждаме срещу ЦСКА 1948. Явно когато изгубихме важни точки срещу отбори около нас в класирането, ще търсим такива срещу по-класни състави, над нас в класирането“.