Старши треньорът на Берое - Николай Киров, говори пред Gong.bg по време на зимната подготовка на отбора на турска земя. Киров акцентира, че очаква подсилване в състава си, но то ще стане факт, едва след като тимът се прибере в България поради организационни причини. Наставникът се надява времето на новите за интеграция да стигне, но все пак алармира, че закъснелият им старт на работа с останалите навярно ще вкара новите футболисти на 100% в отбора в хода на първенството.

Предводителят на заралии сподели, че финансовата ситуация в клуба не влияе към този момент на играчите и футболистите не мислят за странични неща. 

„Нормално съм, намираме се в работна обстановка. Доста неща трябва да свършим на този лагер, а голяма част от тях съумяваме да отработим. Имаме нормалните проблеми с контузени и болни, неща, които се случват по време на подготовка", започна Киров пред нашата медия.

На какъв етап намира тренировките на отбора досега

Официален сайт на Берое - beroe.bg
2 снимки

„Все още сме в началото, доста смени станаха при нас. Много напуснаха, много нови. Няма необходимите взаимовръзки между линиите и състезателите още. Насочили сме се върху тези неща и има какво още да се желае. За мен беше очаквано, но е нормално и да изпитваме трудности срещу тези съперници, които срещнахме до този момент в Турция“.

Колко трудно успява да стикова играчите с оглед финансовата ситуация в Берое?

„Успяваме да го направим в лагерната обстановка. Гледаме да не мислим за странични неща и сме концентрирани върху спортно-техническия процес. Не сме събрали целия състав, какъвто искам да го видя аз. Липса ни конкуренция на определени позиции и това е неприятно на този етап, тъй като остават около 2 седмици до старта на шампионата. Надявам се в България да сме в пълен вид. Когато един клуб изпитва проблеми при селектирането на играчите, е трудно. Ще се справим с тях. Очаквам да се присъединят футболисти при нас още в първия ни ден след прибирането в България. Мисля, че имат качество и ще ни помогнат“.

Ще стигне ли времето на новите да се интегрират?

„Най-вероятно времето няма да им стигне, а това ще се случи по време на първенството. Надявах се тук да сме окомплектовани като състав, но зимата е труден период за взимане на играчи, а ние имахме нужда от голяма бройка от една страна. От друга, самите играчи, които чакаме до последния момент, са имали други варианти и са изчаквали и те накъде ще се насочат нещата.

Официален сайт на Берое - beroe.bg
2 снимки

Трансферните планове в Берое

„Не чакаме много играчи, а търсим на определени позиции – двама крайни бранители, вътрешен халф и централен защитник. Провели сме разговори с такива състезатели, имаме одобрението им и се надявам нещата да се случат“.

Уверен ли е в спасяването на Берое?

startphoto.bg
12 снимки

„Ние мислим за борбата ни за втората четворка, там сме насочили вниманието си. Затова исках да бъде готов със състава и той да влезе в битката за втората четворка, но няма да се откажем от нея.

Първите мачове след рестарта

„Предстои ни трудно начало, сега сме концентрирани върху ЦСКА, които са водачи в класирането и ни чака труден двубой. Съумяваме и тук да правим нужното разузнаване, което е важно и да се подготвим добре.

Какви са амбициите му в Берое?

Gulliver/GettyImages
94 снимки

„Сега искам да стабилизираме състава игрово. Това зависи от мен и да покажем коренно различен облик през новия сезон. Ще е трудно, тъй като правим нов състав. Ще имаме трудности, докато станат взаимовръзките между играчите. Стабилизираме ли се в това звено, няма как да не постигаме добри резултати.

Думите на Николай Киров към феновете на Берое

„Искам да подкрепят отбора си, а е важно в трудните моменти, какъвто е сега в Берое. Рано или късно отборът ще им се отплати“, завърши Николай Киров.

Драган Иванов и Симеон Божинов, пратеници на Gong.bg в Белек, Турция