Мартин Камбуров е готов да играе още един сезон в efbet Лига, за да успее да подобри голмайсторския рекорд на Петър Жеков, от който го делят само 23 попадения. Нападателят има договор с Берое до края на настоящия сезон, след което ще се раздели със заралии. 

"Засега нямам нищо контректно. Не съм влизал в контакт с никой отбор. Гледам да се концентрирам върпу мачовете с Берое, които ми остават", заяви Камбуров пред БНР.

"Никой не може да каже колко мача и колко време ще ми отнеме да стигна рекорда на Петър Жеков. Ще се опитам да играя, докато стигна до тях, но точна бройка не мога да кажа."

"Ако си намера отбор от А група, разбира се, че ще продължа да играя и през есента", заяви футболистът. 

"Нещата са комплексни. Нападателите са различни типове, различни отбори. Някои нападатели не са достигнали нивото да вкарват по 15-20 гола на сезон, но има и млади момчета, които се развиват, така че не трябва да сме черногледи".

lap.bg
23 снимки

"Разликата между нас и младите е голяма. Дори като резерва в А група, трябва да си физически подготвен и да си готов. Сегашните ги гледам, че влизат по-трудно в мъжкия футбол. Мисля, че физическата подготовка не е на ниво."

"Късмет може да имаш, ако си вкарал 2 или 3 гола. Моят късмет е да се опазя от контузии и да запазя добра форма." 

"Искам да поиграя още. Не съм решил какво ще правя след това, никога нищо не се знае." 

"Много хора мислят, че с реклама и фенска маса може да се издържа клуб в А група, което е тежка заблуда. За мен лично "бащицата" трябва да съществува, а не да говорят иронично. Няма как клуб в А група да се издържа от феновете. Това е ненормално. Футболен клуб като Левски има 20 млн. бюджет. Как ще се съберат пари от фенове? От реклама взимат 300-400 хиляди на година, за кое по-напред? Няма шанс с 500-1000 човека на мач да се издържа клуб с ТВ права, които са 100 хиляди лева. Трябва човек, който обича футбола и да го приема като хоби. Да знае, че ако изкарва еди колко си на година, дава еди каква си сума за своето хоби. Това е истината", завърши Камбуров.