Нападателят Мартин Камбуров органзира тържество в Пловдив, с което отпразнува подобряването на рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българското първенство.

На събитието присъстват Христо Стоичков, Радослав и Борислав Цоневи, Мартин Райнов, Георги Петков, Александър Тунчев, Александър Томаш, Атанас Узунов, Любомир Шейтанов и Светослав Дяков.

Голаджията обаче не разкри дали ще прекрати кариерата си. Той декларира, че е готов да помогне на Берое и през пролетта.

„Усещането 256 е да се чувстваш успешен, успял в сферата, която се занимава. Изпълва ме с гордост. Тази вечер хората, които ще дойдат да ме уважат, го заслужават. Ако продължа, ще е само в Берое. Никой не знае има ли яснота около клуба и дали ще започне зимна подготовка, което е много жалко. Базата е много хубава и ако това нещо се спре толкова рязко, жалко. Терените искат поддръжка. Не искам да казвам сега дали да се откажа. Трябва да се обмисли с ръководството, да се говори. Няма яснота поне засега. Искам да изчакам. Искам да помогна на Берое до май месец. Клубът ми помогна за рекорда и аз съм длъжен. Нямам чак толкова голяма мотивация, не виждам голям цел, за да продължа в друг отбор. Постигнах нещо невероятно - да вкараш 256 гола и да си №1 в българския елит е предостатъчно", каза Камбуров.

„Всеки рекорд си е ценен сам по себе си, но мисля, че моят е несравним с другите, за българските стандарни. Постигнах целта си. Ако продължа до май месец, то ще бъде в Берое. Ще бъде доста тежко напролет. 20 години съм в българския футбол и 4-5 години феновете на Локомотив са ни събирали пари и сме оцелявали. Това няма да е нещо ново за мен. Един мач между Локо Пловдив и Берое на "Лаута" ще стане много хубав за мой бенефис. Все пак 145 гола съм ги отбелязал с екипа на Локомотив и той го заслужава“, продължи той.

„Всички голове са ми еднакво ценни – от първия до последния. Не съм целил да вкарвам само на Левски, така се е получило. Когато вкараш на Левски, отзвукът е много по-голям“.

„Договорът ми с Берое е до края на декември. За продължаването искам да изчакам. Виждате ситуацията се променя много бързо от вчера за днес", каза още Камбуров.