Макар да е раздиран от много проблеми във финансов аспект, Берое Стара Загора е в сериозно търсене на нов треньор. Клубът под Аязмото иска да назначи нов наставник, след като цели да се раздели Петър Колев още от старта на подготовката, а шефовете на стараозагорци вече водят преговори не с кого да е, а с Любослав Пенев, разбра Gong.bg.

Казусът при Колев обаче е, че той още се води предводител на отбора и би напуснал единствено, ако получи неустойката по своя договор със старозагорци.

Lap.bg
13 снимки

Футболните директори в Стара Загора са амбицирани да доведат авторитетен треньор начело на Берое, а в този момент Пенев се явява точно такъв, след като няма ангажимент към друг клуб, тъй като се раздели официално с Царско село след края на есенната част от сезона в efbet Лига.

Реалността обаче е такава, че страните са в начален етап от преговорите си, а и не е сигурно дали Берое ще успее да увери Любослав Пенев и щаба му да поемат „зелените“ с оглед финансовия статут на клуба след сътресенията, които се случиха с шампиона от 1986-а година в последните няколко седмици.

Любослав Пенев има една титла на България като треньор в България – с Литекс през 2011-а година, а през миналата година Ел Голеадор триумфира с Купата на България с отбора на ЦСКА.