Новата звезда на Берое Себастиан Вия още не е изиграл и един мач за старозагорци, а се заговори за евентуален негов трансфер в родния му колумбийския Депортес Толима.

Колумбийското радио„VBar Caracol“ съобщава, че Депортес възнамерява да направи много сериозна селекция за следвщаия сезон и обмисля възможността да си върне Себастиан Вия.

Само преди две седмици Вия подписа договор с Берое до лятото на 2026 година, така че клубът от Толима ще трябва да плати сериозна трансферна сума за колумбийския национал, ако иска да го привлече в редиците си.

В същото време от Бока Хуниорс претендират, че 27-годишният футболист има договор с тях до 31 декември 2024 година и възнамеряват да дадат играча и Берое на ФИФА. Претенциите на аржентинския гранд са за две обезщетения от по 5 милиона евро.

Според информацията на „Vbar Caracol“ Вия попада в трансферните планове на Депортес Толима през 2024 година.

27-годишният футболист вече тренира с Берое, като той подписа с българския клуб като свободен агент след съдебните проблеми, които има в Аржентина.

„Въпреки че може да изглежда малко вероятно българският клуб да позволи на колумбиеца да напусне, желанието на Вия да се върне в Колумбия и признателността му към Толима може да са определящи фактори в тези преговори. Засега феновете на Толима избират да вярват отново и мечтаят да видят това страхотно крило отново в клуба“, се казва в информацията на „VBar Caracol“.