Петима играчи са в полезрението на старши треньора на Берое Димитър Димитров-Херо за зимната селекция, пише "Тема Спорт". Засега всичко около тях обаче се пази в тайна и развитие се очаква след последния есенен мач.

Сред приоритетните позиции са вътрешен халф и централен защитник. Ще бъде търсен и централен нападател. Важното е, че селекцията ще бъде ориентирана към външния пазар. Вероятността да има някой играч от родния шампионат е малка. 

От наем в Спартак Варна се завръща Стоян Иванов, а Георги Маджаров - от Черноморец Бургас. Те ще започнат подготовка с отбора на 6 януари. Заралии ще имат лагер в Белек, Турция, който ще е за две седмици в края на януари и началото на февруари. Договорени са четири контроли със средноеввропейски отбори, като предстои да бъде уредена и пета.

Трима чужденци пък се очаква да си съберат багажа от под Аязмото с края на полусезона. Сред тези, които може да попаднат в черния списък на Херо, са Яя Меледже, Рубен Бригидо и Ерол Алкан. Възможна е раздяла и с още играчи.

Както е известно, след отпадането от ЦСКА 1948 за Купата на България Димитров бе бесен от изявите и поведението на някои от иностранците и още тогава загатна, че ще има чистка. От тима вече си тръгна вечно контузеният Вандерсон.