Отборът на Берое стартира с победа в контролите след успех с 2:1 над Спартак Плевен, но може и да не успее да стартира първенството заради липсата на играчи. Това призна треньорът на старозагорци Петър Хубчев в интервю за клубната телевизия след мача.

„Контролата е първа за нас, ние започнахме късно подготовката и търсихме съвсем различни неща от тази среща. Не търсихме резултат. Доволен съм от старанието на всички не само в срещата, но и на този лагер. Ние имаме други големи проблеми, които се надявам да решим в следващите дни“, каза Хубчев минути след края на мача.

„Надявам се да продължаваме да работим сериозно. Не искам да казвам големи думи, имаме 8-10 човека на по 16-17 години. Много е трудно, ако трябва да бъдем реалисти, с тези млади футболисти да играем в „А“ група. Трябва постепенно да интегрираме един или друг, но на нас ни трябват още хора“, заяви той и допълни:

Антон Узунов
100 снимки

„В начален етап е окомплектоването и тук не става въпрос за това, което искат треньорите, а за това, кое е най-добро за клуба, това правим“.

„Ние нямаме необходимата бройка, за да започнем административно първенството, камо ли качество. Това ще е първото нещо, което ще търсим. От друга страна, някои от тези момчета тренират с нас от началото на лагера, други тренират от началото на подготовката в Стара Загора, това е голям шанс за тях. Старанието им е наистина добро. Ако работят така, е въпрос на време да се наложат“, призна Хубчев.

Относно хората на проби, Хубчев заяви:

Антон Узунов
94 снимки

 „Те са от съвсем скоро. Разбрали сме се, че ще останат и за следващите две контроли до петък и тогава ще вземем решение, но не крием, че чакаме още нови“.

„Това, което казах за младите момчета, важи на 150% за вратарите. Те тренират още по-съзнателно, само че едното момче е на 15-16 години, а другият е Иван, ще търсим нови. На този етап най-важно е съзнанието и мисля, че то е добро“, каза Хубчев относно вратарския пост.

„Напоследък стана модерно да се акцентира върху колектива. Наистина е важна част от футбола, но не е най-важната според мен. Аз накланям на другата посока – уважението да е голямо, като колеги, като съмишленици. Мисля, че е добре, не съм забелязал проблем. Дойдоха млади момчета, които бяха приети като равни с другите, в това отношение нямаме проблеми. Проблем е нивото, трябва да вдигаме нивото“, завърши Хубчев.