Треньорът на Берое Димитър Димитров ще развърти сериозно метлата през зимата, твърди „Котаспорт". Специалистът ще покаже вратата на шестима играчи, от чиито изяви не е доволен и не влизат в плановете му за пролетта. На дузпата са Георги Ангелов, Виктор Генев, Петко Цанков, Юлиян Ненов и двама от легионерите - Яя Меледже и Вандерсон.

Херо вече се оглежда за нови попълнения, а в контролата с Ботев (Гълъбово) взеха участие и чужденци, които са на проби. Един от тях дори вкара гол. „Зелените" обаче не пожелаха да разкрият името му или поне инициалите му.

В същото време стана ясно, че клубът може да си осигури прилични средства за селекцията от продажбата на един от халфовете си. Изявите на Ибрахима Конте не са останали незабелязани и в чужбина. Интерес към него проявяват два отбора - германският Аугсбург и Волфсбергер от Австрия.

Гвинеецът може да излезе доста тънко за техните стандарти, ако се възползват от опцията да платят откупната му клауза. По този начин от Берое си тръгнаха Охене и Педро Еуженио, но после се върнаха обратно.