Треньорът на Берое Димитър Димитров не остана доволен от представянето на тима в контролата срещу Етър (б.а. 0:0). Специалистът отдаде това на двата месеца пауза заради пандемията от коронавирус. Той сподели, че в момента се търсят нови флангови футболисти, които да заменят напусналите Рубен Бригидо и Педро Еуженио.

„Няма как да съм доволен от това, което видях. Много сме изостанали от това, което бяхме преди пандемията. Тя ни застигна в най-неподходящият момент за нашия отбор. Може би ще ни трябва много време, за да влезем в игровия ритъм и да покажем това лице, което беше в последните мачове. Футболистите са преуморени, защото тренираме двуразово. Дори днес преди контролата имахме занимание. Това е съвсем разбираемо, защото нямаме време да влезем в ритъм. Липсва ни бързина на мислене, скорост и ориентация. Двата месеца, които пропуснахме ни се отразиха много негативно, но предполагам, че това не се отнася само за нашия отбор. Трябва ни много, за да влезем в ритъм“, каза Херо.

„До мача с Черно море няма да бъдем в оптимално състояние. Другата седмица ще намалим натоварванията и играчите ще бъдат малко по-свежи и по-добре. Но игрово се съмнявам да бъдем на това ниво, което трябва. От контролата не могат да се правят някакви изводи. Всички момчета се стараят. Няма как да бъда недоволен от юношите, защото са си наши и трябва да има някакво търпение към тях. Работим по селекцията, но трудно се получават нещата. За съжаление, все още не можем да вземем това, което търсим. Надявам се до трансферния прозорец да намерим. Най-много ни трябват флангови футболисти, защото в началото на полусезона се разделихме точно с такива футболисти. На нас ни липсват точно такива, за да можем да променим и схемата на игра, защото сегашната не е от любимите ми. Този формат на първенството не е добър за нас, но във всяка среща ще търсим победата и каквото сабя покаже“, заяви Димитров.