Треньорът на Берое - Димитър Димитров има 7 домакински  победи за пъвенството над Левски, а днес ще се опита да ги увеличи на осем.

Той е побеждавал "сините" с пет отбора - Лудогорец, Черноморец, Нефтохимик, Локомотив Пловдив и Велбъжд. Никой друг специалист не може да се похвали с такова постижение.

"Имал съм и хубави, и лоши моменти срещу Левски. С пет различни отбора съм побеждавал "сините". Надявам се с още един да ги увелича. Наистина го искам", започна той.

"След всяка една победа настроението винаги е приповдигнато и е по-добро, отколкото след загуби, но това нищо не значи. Мачът с Левски е съвсем различен и знам, че ще бъде изключително труден и тежък за нас. Ние имаме своите кадрови проблеми все още и това ни пречи във вариативността на състава. Всяка среща е сама за себе си. Не вярвам, че серията от победи на Берое над сините ще повлияе по някакъв начин на предстоящия сблъсък. Всички мачове са важни, но тези срещу Левски, ЦСКА и Лудогорец са с по-различен заряд. Настроението винаги е малко по-различно, отколкото в останалите срещи. За мен иначе няма никаква разлика, защото трите точки са си три точки, независимо срещу кой играеш", допълни специалистът.

"При всички случаи ограниченият брой футболисти, с които разполагаме, ще ни попречи, но това не трябва да ни служи като оправдание и ние трябва да излезем от ситуацията. В мача срещу Дунав постройката ни бе продиктувана от това, че имахме доста кадрови проблеми и бяхме принудени да променим схемата", каза Димитров.

Той допълни, че до края на есенния дял Берое няма да се разделя с повече играчи. През седмицата заралии освободиха бразилеца Вандерсон. Със сигурност тимът ще бъде подсилен през зимата, но треньорът не разкри на кои постове.

"И да имаме футболисти, които сме набелязали и гледали, няма да коментирам. Това са неща от кухнята на клуба. А и не е коректно да казвам, защото това малко или много влияе на играчите, които в момента са част от отбора", сподели Димитров пред dsport.