Футболистите на Берое няма да бъдат глобявани, въпреки че в два поредни мача скъсаха нервите на треньора си Димитър Димитров и се наложи да разчитат на късни голове, за да спечелят срещу Пирин за Купата и срещу Етър на "Ивайло" в последния кръг.

След двубоя в Търново опитният специалист не скри, че ще трябва да приземява своите футболисти, които са дошли от трета и четвърта дивизия, а са станали национали на своите страни и допускат несериозно отношение към противниците. Херо е обмислял и финансови санкции за някои играчи и конкретно за Гаюс Макута. Конгоанецът пропусна дузпа във важен момент, а впоследствие се оказа, че предварителните указания са били Иван Минчев да изпълни, но атрактивният халф си е взел топката.

В крайна сметка след това той се отчете с победен гол срещу "болярите" и това е отчетено от треньорското ръководство. Щастливата развръзка е смекчила гнева на Димитров, но конско в съблекалнята е имало. Той е бил категоричен, че повече няма да търпи такова отношение и иска да се подхожда сериозно към всеки съперник.

В събота от 18:45 часа "зелено-белите" приемат Арда под Аязмото и целта пред отбора е задължителна победа./Мач телеграф.