Наставникът на Берое Димитър Димитров заяви, че не вижда смисъл в доиграването на редовния сезон от efbet Лига. 

Както е известно, шампионатът беше прекратен заради пандемията от коронавирус, два кръга преди началото на плейофите. В предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT Херо се изказа скептично относно доиграването.

Ilian Telkedzhiev, Lap.bg
28 снимки

„Не е много приятно, но това е част от целия свят в момента, тази изолация, карантина, която е „на мода“. Аз бях човек, който дълго отсъстваше от футбола. Сега пък е време да наваксам  времето със семейството си“, започна той.

Запитан какво още иска от отбора, Херо отговори така:

„Винаги има какво да се желае, да се надгражда. На 70-80% отборът е нов и няма причина да не съм недоволен. Има доста браг, технически грешки в атака, но те са много нови футболисти. Ако има някои отбори, които се чувстват много ощетени, това сме ние. Трудно е да се каже дали съм доволен. Винаги човек желае по-доброто, но предвид възможностите ни, съм много доволен. Като възраст са много малки, освен това като качество са нелоши. Имаме възможност да ги доизградим. Политиката е да ги продаваме в чужбина. Началото на годината на 70-80% взехме това, което искахме“, разкрива Димитров.

„От септември вече започнахме да търсим варианти за селекция. Изпращахме хора в определени държави. Тези, които не играеха сме ги наблюдавали на видеозаписи и стигнахме до извода, че трябва да бъдат привлечени. Казал съм, на ръководството футболистите, които искам да задържа. Поради финансови причини не успяхме да привлечем футболистите, които искахме. Ние имаме параметри, които не можем да прескачаме като изключим привличането на  Крум Стоянов. Може би ще има и други български футболисти, но зависи от финансите на клуба“, продължава специалистът.

Как обаче трябва да е играе отборът?

„Първото полувреме на мача с Локомотив Пловдив – това е моделът ни. Най-големият проблем на Берое е липсата на агресия в линиите. Скоростта и агресията ги подобрихме. Има още какво да се желае в техническо и тактическо естество“, сигурен е наставникът.

За представянето срещу ЦСКА

„Допуснахме гол от стандартно положение. Това наклони везните. Гледал съм мача. Виждат се различни критерии. Няма смисъл да се оправдаваме със съдийството. Вината трябва да търсим първо в себе си. Може би съм човекът, който е най-ощетяван откъм глоби. Винаги съм се чувствал неудобно, когато е имало съдийски помощи за мой отбор. Аз съм човек, който никога не се е молил да се назначава някой, който да му помага. Проблемът не са съдиите, а собствениците, които ги натискат. Нещата ще продължат по същия начин. Молбата ми е играта да е максимално чиста, но е невъзможно на фона на състоянието на държавата. Трябва да има нови хора, за да се променят нещата. Не трябва да има собственици в изпълкома“, откровен е спецът.

За Левски

„Много е тежко, но съм убеден, че Левски и ЦСКА никога няма да са без финансова помощ. Убеден съм, че те ще се оправят и ще са на това ниво, което искат да бъдат“, кратък бе треньорът.

За факта, че е бил търсен да се завърне на „Георги Аспарухов“

„Не съм бил свободен, когато са ме искали. Нямало е начин да се освободя. Единственият случай, когато бях свободен, стана разминаване със селекцията и параметрите, когато трябваше да започна от Нова година. След като видях, че нещата няма да се получат по начина, който исках, отказах. Тогава Левски не можа да завърши дори в първата шестица. Смятах, че ще подготвим голям отбор“, казва бившият старши треньор на „сините“.

За целите пред Берое

„Основното нещо е да видя изграден отбор със собствен начин и стил на игра. Следващата година, ако успеем да запазим основните футболисти, които искам и надградим допълнителна селекция, смятам че отборът трябва да се бори в първите 4, задължително“, допълва Херо.

"Не виждам смисъл в това да се играят двата кръга от редовния сезон. Какво ще промени това?! Какво ще се случи? Футболистите ще тренират три-четири седмици, за да изиграят два мача. Не съм привърженик на такова нещо", сподели бившият национален селекционер.

Намалението на заплатите е 30 % в Берое. 

"Беше ни предложено, дали сме съгласни, 30 % беше намалението, но колкото и дя бяха казали, щях да го приема", добави той.