Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо говори през медиите след победата с 4:1 над Загорец Нова Загора в последната контрола преди началото на пролетния полусезон. 
"Резултатът не е важен, важно беше футболистите да добият игрови ритъм. Ние бяхме с много нарушена подготовка - карантина, контузени. Мисля, че още доста трябва да добавим кондиционно, но времето е кратко. Няма да се оправдаваме с времето, защото никой няма да ни пита. Хората искат резултати. Ние сме длъжни да излезем максимално концентрирани.
 
На всеки отбор може да се случи. При нас се разболяха някои хора, в карантина бяха 7-8 човека. Контузии, търсим варианти да играем без нападател. Не вярвам да се стигне до трансфери. Това е групата.
 
Карлос Охене според мен е най-близко до завръщане. Октавио има проблем с ахилеса. Фал се надявам тази седмица да тренира пълноценно, ако го направи, ще е готов поне за едно полувреме срещу Ботев Враца. Надявам се през тази седмица, която предстои, да се оправят някои от нападателите", каза Димитров след срещата.