ЦСКА победи с 2:0 Берое в последен мач от съботната програма на 24-тия кръг на efbet Лига. В герой за "червените" се превърна Греъм Кери, който вкара и двата гола. Фантастичните му попадения стоплиха феновете на "Армията" , които напоследък нямат много поводи за радост. С победата си ЦСКА  ще нощува на третото място в класирането, изпреварвайки Левски. "Сините" обаче са с мач по-малко и ако утре спечелят точка или три в гостуването на Ботев Враца, ще си върнат второто място, на което сега е Локомотив Пд.

Домакините влязоха по-добре в мача и организираха няколко опасни слизания по дясното крило от Греъм Кери. Още в 1-ата минута той се опита да изненада вратаря на Берое Душан Перниш с удар от 25 м, но топката мина встрани от вратата. Гостите отговориха с шут на Пиер Фонкьо, който също излезе в аут. 

В следващите минути с добри изяви в защитата на старозагорци се отличиха Октавио Мантека и Стив Фуртадо.

ЦСКА бе най-близо до попадение в 33-ата минута, когато чудесен удар на Кристиян Малинов мина на см от левия стълб на Перниш. Четири минути по-късно левият халф-бек на Берое Крум Стоянов прати топката във вратата на ЦСКА, но още преди попадението асистент-съдията правилно вдигна флага за засада.

В секундите преди почивката Пламен Гълъбов имаше решаваща намеса, след като пресече прострелно центриране на Крум Стоянов в близост до вратата на Бусато. 

Въпреки че играта не бе груба, реферът Ивайло Стоянов показа пет жълти картона - два на домакините и три на гостите.

Гостите изпуснаха най-чистото си положение в 47-ата минута. Центриране от фаул предизвика хаос в отбраната на ЦСКА и топката се озова в краката на Теди Мезаг, но той не намери целта.

ЦСКА извади късмет в 59-ата минута. Пиер Фонкьо върна по земя към Ибрахима Конте в наказателното поле, който шутира без забавяне, но от крака на Турицов топката излезе в корнер.

Той откри резултата  с гол-шедьовър в 59-ата минута от фаул. Ювелирното му изпълнение прати топката в паяжината и не остави никакви шансове на Перниш. 

В 72-ата минута Греъм Кери реши мача с още едно страхотно попадение. Продължителна атака на "армейците", в основата на която бяха резервите Али Соу и Рафаел Енрике, достави топката на ирландеца. Той я овладя елегантно с гърди и от въздуха направи безпомощен Душан Перниш за втори път.

В 80-ата минута гостите скочиха на рефера Ивайло Стоянов. Крум Стоянов нахлу отляво в наказателното поле, а Конте направи заслон на Турицов, за да не може да се намеси. Последва остро центриране по земя, което бе отклонено от Анита в собствената му врата. Съдията обаче отсъди нарушение в атака и не зачете попадението. 

Ilian Telkedzhiev, Lap.bg
28 снимки

ЦСКА - БЕРОЕ 2:0 

Голмайстори: 1:0 Греъм Кери 59, 2:0 Греъм Кери 72

ЦСКА: Густаво Бусато, Върнан Анита, Греъм Кери, Евандро да Силва, Кристиян Малинов-, Брадли Мазику, Иван Турицов, Ахмед Ахмедов, Стефано Белтраме, Валентин Антов, Пламен Гълъбов

Треньор: Милош Крушчич

Берое: Душан Перниш, Теди Мезаг, Пиер Фонкьо, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Ибрахима Конте, Стив Фуртадо, Октавио Мантека, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Ахмед Тоуба

Треньор: Димитър Димитров