Общо тринадесет от настоящите играчи на Берое няма да бъдат част от отбора през следващата кампания, обявиха от клуба. Ръководството на тима благодари на всички футболисти, с които се разделя и им пожелава успех занапред!

Както е известно Душан Перниш прекратява своята кариера и ще се завърне в своята родина Словакия. Той записа 115 мача с екипа на тима. Играчите с изтичащи договори, които ще продължат своята кариера в други отбори са Георги Ангелов (62 срещи), Илиас Хасани (24 срещи), Крум Стоянов (33 срещи), Теди Мезаг (43 срещи), Димо Бакалов (16 срещи), Ибрахима Конте (43 срещи) и Октавио (37 срещи).

Своите договори с тима по взаимно съгласие прекратиха Християн Василев (10 срещи), Иван Минчев (89 срещи), Еривалдо (22 срещи) и Радослав Апостолов (2 срещи). Договорът за наем на Гаюс Макоута (39 срещи) пък изтече и той се завръща в португалския Брага.

"Още веднъж благодарим на всички играчи, че защитаваха цветовете на нашия клуб и им желаем всичко най-добро!", написаха от клуба.

Берое

източник: Берое



От следващия сезон ще има промени и в треньорския щаб на Берое. Начело на тима като старши треньор отново ще бъде Петър Колев. Негови помощници ще са Ивко Ганчев, Емануел Луканов, Стоян Ставрев и Пламен Липенски.

Новите имена са тези на Стоян Ставрев, който ще се грижи за подготовката на вратарите. Ставрев е бивш играч на „зелено-белите“. Има 61 двубоя за тима във всички турнири. За последно той бе част от треньорския щаб на Литекс Ловеч.

Емануел Луканов е роден във Велико Търново. Като футболист е бил защитник в отбора на Етър, както и в редица италиански клубове. Започва своята треньорска кариера в Черно море, а след това е работил в Ал-Касия (Саудитска Арабия) и Ягелония (Бялисток, Полша).

От следващия сезон Берое ще има и втори отбор, който ще се състезава в Югоизточната трета лига. Старши треньор на тима ще бъде Слави Жеков, а негов помощник ще е Веселин Пенев. Подробности за участието и състава на тима ще бъдат обявени допълнително