Берое загуби с 1:2 от Саяна Хасково в първия си приятелски двубой от зимната подготовка. Единственото попадение за „зелените“ вкара Себастиан Вия.

Гостите от Хасково излязоха напред в резултата след четвърт час игра с гол от пряк свободен удар в 14-ата минута.

След попадението на Саяна беройци владееха повече топката, но не успяваха да създадат опасност за вратаря на тима от Трета лига.

В 25-ата минута Себастиан Вия навлезе в наказателното поле, но изстрела, който отправи, бе блокиран от бранител на Саяна.
Две минути след това Артур Мота отрази удар на Стоян Иванов.

В края на първата част вратарят на Саяна Хасково сбърка при изнасянето на топката, от което Себастиан Вия се възползва и се разписа за 1:1.

В 63-ата минута на двубоя Сегундо Пачаме опита изстрел от дистанция, но топката мина покрай вратата.

В 69-ата минута Саяна Хасково отбеляза втори гол – след центриране от корнер защитата на Берое не се ориентира по най-добрия начин и допусна гол за 1:2.

Две минути след попадението на гостите Берое можеше да изравни, след като Вини Трибуле върна към Франсиско Политино, но ударът с глава на аржентинеца мина над вратата.

В 84-ата минута Политино центрира в наказателното поле, но играч на Саяна успя да изчисти топката.

Следващата проверка на Берое е в събота, 27 януари срещу отбора на Атлетик Куклен.

Състав на Берое за първото полувреме: Артур Мота, Исак Темитопе, Франко Минго, Лучиано Скуадроне, Енцо Енципоса, Карлос Алгара, Стефан Гаврилов, Денислав Станчев, Уерик Каетано, Себастиан Вия, Федерико Санети

Състав на Берое за второто полувреме: Артур Мота (65′ – Родриго Ачинели), Илиян Стоянов, Хуан Саломони, Станислав Йовков, Стефанос Антониу, Сегундо Пачаме, Томислав Петков, Франсиско Политино, Дамян Йорданов, Хавиер Силго, Вини Трибуле