Старши треньорът на Левски - Станислав Генчев, сподели, че иска повече креативност и концентрация от своя отбор в мача с Берое. Той определи съперника като доста стабилен и сериозен отбор. Срещата с тима от Стара Загора от 13-ия кръг на efbet Лига е в петък (25 октомври) от 19:00 часа. „Сините“ надвиха ЦСКА в голямото дерби  с 1:0 преди пет дни, а сега изпитанието е също толкова голямо – Берое, който е седми в класирането.

Ако следва амбициите на Генчев за титла, Левски няма право най-вече на домакински грешки. Столичани изостават с три точки от лидера Лудогорец и имат мач повече от шампионите, които ще играят в понеделник срещу ЦСКА 1948.

„Очаква ни труден мач срещу много добре организиран отбор, който е спечелил почти всичките си гостувания. Мисля, че имат само една загуба като гости - срещу ЦСКА (б.р.- както и срещу Хебър Пазарджик). Отбор, който играе много агресивно, умее да се защитава доста добре и най-малкото подценяване ще ни изиграе лоша шега. Имаме обаче нужната концентрация, футболистите тренираха добре и с настроение, което е нормално“, заяви Генчев на своята пресконференция.

startphoto.bg
97 снимки

„Три точки се дават и за победа срещу ЦСКА, и срещу Берое. За нас успехът е изключително важен“.

„У дома и стените помагат. Домакинските мачове са много важни за нас, защото имаме безрезервната подкрепа от многобройната ни публика. Не трябва да разочароваме хората, които идват на стадиона и заради това футболистите ни играят пределно мотивирани и концентрирани тук. Надявам се да зарадваме привържениците с добра игра и с победа“.

„Може би ни трябва повече креативност в атака и по-добра успеваемост в завършващия удар. Най-вече от това се нуждаем, тъй като Берое са добре организирани. Нуждаем се от по-голяма концентрация в завършващите удари, за да отбележим гол. Новият им треньор вероятно разчита на различен стил, но ние сме готови за всякакъв вариант“.

От двубоя със сигурност отпада Асен Митков, а други четирима основни футболисти на Левски са под въпрос. Карлос Охене тренира със съотборниците си едва от вчера, а героят от предния мач Кристиан Макун също изпитва затруднения. Ван дер Каап също е подновил тренировки и е под въпрос, но той ще се нуждае от операция. Евертон Бала изобщо не е провеждал занимания, но това може би ще се промени днес.

startphoto.bg
50 снимки

„Имаме известни проблеми и колебания около титулярния състав“, каза Генчев.

„Мисля, че от доста време не е имало такова дерби, каквото имаше. Премина по благоприятен начин, всички се държаха така както трябва да бъде. Може да има някоя хвърлена запалка или бутилка вода, което е нормално, но ние няма как да контролираме какво викат феновете. Подкрепям нашата позиция. Трябва да се вземат мерки. Това се грешни пари, не трябва да бъдем глобявани. Не съм гледал причините, но вчера имахме среща с ръководството и позицията е единодушна“

„Щях да дам червен картон на Купър и след това да свиря дузпа за тях, ако аз бях съдия“.

На въпрос дали има истина в спекулациите за предстоящ изходящ трансфер на Мустафа Сангаре в Ал Ахли, Генчев отговори:

„Няма оферта нито за него, нито за други футболисти. Не знам от къде идват тези информации. В клуба в момента няма оферти за нито един играч“.

„Не е приятно, когато се изправят срещу нов треньор. Вероятно може да промени от това, което Берое използваше последния мач. Ние подготвяме всеки един вариант, за да не може да ни изненадат”, завърши Генчев.

подкрепя българския спорт