Отборът на ЦСКА гостува на Берое в един от най-интересните сблъсъци от 12-ия кръг в efbet Лига. Двубоят е днес от 19:00 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим срещата минута по минута. В сайта ни също може да намерите видео с всеки един гол и всяка интересна ситуация в мача.

Главен рефер на срещата е Георги Кабаков.

Футболистите на Стойчо Младенов не познават вкуса на загубата в родния шампионат, а при успех днес, „червените” ще се изкачат еднолично на върха в подреждането, изпреварвайки шампиона Лудогорец.

През седмицата ЦСКА записа домакинско поражение от Зоря Луганск в мач от Лигата на конференциите.

Статистиката на двата тима до този момент от сезона сочи, че можем да очакваме голове. Берое е в серия от четири поредни домакинства без загуба. Старозагорци бележат по един гол във всеки един от въпросните двубои. „Червените” пък реализират във всеки един мач от началото на първенството.

Този двубой обаче е от изключително значение и за Стойчо Младенов и щаба му ще е от огромна важност да вдигне отбора и да спечели трите точки. Издънка срещу заралии не само ще остави „армейците“ в по-неизгодна позиция спрямо Лудогорец в битката за титлата, но може да вкара тима и в по-продължителна криза. Трите точки пък ще означават, че ЦСКА ще продължи с настъпена до дупка газ в първенството в преследване на най-важната си мисия – спечелване на шампионата.

Историята показва, че и след много по-тежки удари в евротурнирите Стойчо знае как да филтрира депресивния елемент в психиката на играчите.

През есента на 2002 година „армейците“ изиграха изтощителен реванш с Блекбърн, завършил 3:3 и като по чудо не довел до отстраняване на англичаните, а само три дни по-късно ЦСКА излезе срещу Марек. „Червените“ се саморазправиха с 5:2 с дупничани, а по два гола отбелязаха Гъргоров и Шакири, веднъж пък се разписа Агналдо. Тежкото поражение с 0:3 от Галатасарай в Шампионската лига бе последвано от надигане срещу Славия. „Червените“ победиха 4:2, като Гъргоров и Лима изведоха отбора напред, преди Владимиров да намали за „белите“. Последваха две нови попадения на Евгени Йорданов и Христо Янев, а Благо Георгиев само успя да направи загубата на Славия по-почетна в края. Месец по-късно ЦСКА отпадна след дузпи от Торпедо Москва, но Стойчо бе уволнен и не води тима в следващия мач от шампионата, пипомня "Мач Телеграф".

Интересното е, че една от най-големите драми в еврокариерата на Младенов – отпадането от Тулуза заради правилото за гол на чужд терен, бе последвана от мач с Берое, какъвто е случаят и сега. Екзекутора вдигна  отбора от тежкия шок и победи 1:0 с гол на рекордьора по мачове в елита Георги Илиев. Само веднъж в седем случая на шамар в Европа ЦСКА на Младенов не реагира с победа в първенството. Това стана след отпадането от Мура през есента на 2012 година. Все пак „червените“ стигнаха до равен 1:1 като гост на силния тим на Черноморец, като попадението за ЦСКА бе автогол на Траян Дянков.

Един от най-тежките удари в кариерата на Младенов е отпадането на Зимбру. Това обаче не попречи на „червените“ да запишат триумф над Левски с 2:0. Головете бяха дело на Карачанаков и Буш. В този мач и двата отбора имаха по един изгонен – Маркиньос от ЦСКА и Луис Педро от „сините“.

През този сезон „червените“ също имаха два мача със Стойчо след евроразочарования. Загубата с 0:2 от Виктория Пилзен в първия мач и 1:5 от Рома бяха последвани от успехи над Пирин и Ботев Враца.

Вероятни състави:

Берое: Ганев, Фуртадо, Хаджиев,  Цветков, Ал. Василев, Генов, Даскалов, Юсеин, Лебон, Тунгара, Камбуров

Резерви: Бекер; Али, Енчев, Митев, Кукула, Мечев, Ил. Стефанов

ЦСКА: Бусато,  Дончев, Метц, Матай, Мазику, Юга, Мухар, Йомов, Варела, Баи, Кайседо

Резерви: Евтимов, Гълъбов, Вион, Турциов, Лам, Жеферсон, Кръстев, Вилдсхют, Чатакович, Ахмедов