Отборът на ЦСКА приема Берое в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Срещата на националния стадион "Васил Левски" стартира в 14:30 часа и ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg ще проследим най-важното от двубоя.


ЦСКА вече на два пъти домакинства на стадион "Васил Левски" заради реконструкцията на "Българска армия". Възпитаниците на Нестор ел Маестро постигнаха победи у дома срещу Ботев Враца с 3:0 в шампионатен мач, както и срещу Арда с 1:0 за Sesame Купа на България. Двете срещи обаче бяха разделени от загуба от Черно море с 0:1. Към момента "червените" са на трета позиция с 45 точки.

Иван Турицов е под въпрос за мача с Берое, тъй като бе заменен принудително в четвъртфинала с Арда. Фернандо Каранга изтърпя една среща наказание заради червения си картон в мача с Черно море и днес ще бъде на линия за Ел Маестро. Иначе Брадли де Нойер продължава да се възстановява, нидерландецът още не е играл този сезон.

Пролетта за Берое започна трудно, заралии допуснаха поражения с 0:3 от Славия и 0:2 от Лудогорец в първите си два мача. Берое заема 12-ото място към момента в efbet Лига с актив от 25 пункта. Дисциплинарната комисия санкционира треньора на Берое Хосе Луис Ачиари за нарушаване на наложено наказание. Така той няма да седи на скамейката и в гостуването на ЦСКА. 

Това не са и единствените проблеми за Берое. Отборът ще бъде без трима основни футболисти срещу "червените", а именно Жорди Говеа, Родриго Ачинели и Сегундо Пачаме. Преди срещата заралии се похвалиха с нов трансфер - нападателят Франсиско Сагардия. Уругваецът е картотекиран и може да играе още днес срещу ЦСКА.

Главен съдия на срещата ще е Георги Кабаков.