Берое ще стартира днес подготовка за пролетния дял в първенството. Решението на министъра на енергетиката Александър Николов веднага да прекрати договора на клуба с ТЕЦ „Марица Изток 2”, което на практика прекрати финансирането на отбора, породи разнопосочни реакции и уби надеждите на заралии за силен сезон. Проблемите пред отбора обаче не свършват. Тимът е засегнат сериозно от новата COVID вълна, твърди „Мач Телеграф”.

Четирима футболисти ще пропуснат днешното първо занимание, засегнати от коронавируса. С положителни тестове са Даниел Генов и Георги Динков. Със симптоми е и младият вратар Иван Гошев. Нападателят Алиун Фал е съобщил, че е контактен на заразени и е под карантина със семейството си, поради което ще пропусне старта на подготовката. Очаква се в следващите дни да пристигне в Стара Загора.

Бразилецът Джонатан Перейра още преди празниците е уточнил, че билетите за обраният му полет към България са за 10 януари. Очаква се той да бъде в Стара Загора утре. Кийлън Лебон е възможно да закъснее заради промени на полети от Франция. Стив Фуртадо и Умар Камара са на Купата на Африка.