Особено интересни са мненията, които назряват около стадион „Берое” след старта на новия сезон в България. Тимът от Стара Загора се представя по доста добър начин след първите четири кръга, след като Димитър Димитров и щаба му окомплектоваха сериозен отбор, който цели да се представя далеч по-добре от предходната кампания в efbet Лига.

lap.bg
12 снимки

„Заралии” чрез щаба си закупиха в хода на календарната 2020-а година доста чужденци, които разполагат с голямо качество. Това не е просто някакво съждение, а факт, който „зелените” го показват с резултатите си досега през (календарната) година.

Още на първата си пресконференция Димитров подчерта, че в началото чудеса от Берое с него начело не могат да се очакват. Полека-лека обаче старозагорци започнаха да демонстрират качествен футбол, който логично го изпращаше на все по-високите места в класирането на родния шампионат. Тимът от „Под Аязмото” също така показа и достоен феърплей, след като в решаващия си мач преди разделянето на първенството през миналия сезон тимът победи Черно море и заигра в Топ 6, макар предвид „скъсения” шампионат от родната футболна централа да беше сигурно на 95%, че Берое няма да може да се пребори за местата, даващи право за участие в европейските клубни турнири. Да, безспорен факт за това решение на футболния ни съюз е и пандемията от коронавирус.

20 снимки

Основна причина за подема в отбора, воден от Херое, е закупуването на Алиун Фал, Гаюс Макута и Теди Мезаг през зимата на 2020-а година. Тримата се имплементираха от треньора и не изневериха с доверието му, като спомогнаха на отбора да заиграе още по-силно. През лятото пък на стадион „Берое” бяха привлечени чужденците Киилън Лебон, Кукула и Еривалдо. Също така със свободен трансфер дойде и бранителят Илиас Хасани, който допреди бранеше цветовете на друг отбор в efbet Лига – Арда Кърджали. Важно е да се подчертае, че всички тези футболисти акостираха в Стара Загора със свободни трансфери. С оглед обещанията на 61-годишния специалист, който води Берое, че „чудеса не могат да се очакват”, то в рамките на няколко (игрови!) месеца тимът се представя повече от добре. Но тогава къде е проблемът?

21 снимки

Берое не взима играчи от България. Причините са много, а мнозина от тях са ясни и за широката общественост.  А „соченето с пръст”, когато все пак има резултати за български отбор, ми се струва нелепо и незнайно докога ще продължава. Берое има ясна политика със строго определен бюджет, с който клубът може да оперира. Амбициите и желанията на част на някои от родните футболисти да се развиват в материално отношение категорично не са в „кръга” на Берое.

Докъде може да стигне Берое, е Божа работа. Точно така, както всички клубове в българската efbet Лига.

99 снимки