Членът на Български енергиен холдинг Диян Димитров коментира бъдещето на Берое. Той е оптимист, че въпреки трудностите, тимът ще доиграе сезона в елита.

Lap.bg
13 снимки

„Знаете, че акциите официално бяха обявени за продажба. Законният срок изтече. Към настоящия момент няма нито една оферта, която да касае възмездното придобиване на акциите. Вариант „Б“ е да бъде създадено едно сдружение между представители на общината, бизнеса и представители на феновете, което да поиска прехвърлянето на акциите от ТЕЦ „Марица Изток-2“ към сдружението. Това е логичната поредност. Винаги има вариант някой да се появи и да предложи. Засега нито една компания или инвестиционен фонд не е поискала да предостави сериозна оферта, за да може представителите на клуба да седнат и да разговарят“, каза Димитров.

„Редица отбори изпитват затруднения. Виждате какво се случва с Царско село, Арда, Локо София. Ситуацията не е нова. Берое е минавал през много по-големи трудности. Аз съм оптимист, че ще се справим, разбира се, в един много по-различен формат“, продължи той.

„Ситуацията е стресова. Виждате и играчите в момента. Смятам, че с достойни мъже тази ситуация може да се преодолее. Берое ще изглежда по един различен начин, но цел номер едно според мен е Берое да остане в елита и да си доиграе шампионата“.

„Знам, че е предложено на Петър Колев с продажбата на Омар Сако да се изплатят заплатите за декември и от там нататък новото сдружение ще има възможност да си избере и спортно-техническо ръководство“.

„Едно от основните неща, за които общината ще настоява много, ще е детско-юношеската школа и в бъдеще ще се разчита много на българчета, които са излезли от школата. Не знам кои хора ще влязат в сдружението. Предполагам, че след неговата регистрация ще се знае“.

„Според мен в рамките на 30 дни е възможно не само сдружението да е там, но да постъпят първоначални средства. Берое го е имало много преди ТЕЦ-а. Убеден съм, че Берое ще играе в шампионата до май месец. След това в една по-нормална ситуация ще могат да бъдат направени планове за новия шампионат. По настоящем клубът няма как да се самоиздържа. Тук идва ролята на бизнеса да предостави нужните гаранции“, каза още той.