Мартин Камбуров и Александър Томаш са най-високоплатените служители на Берое, информира „Тема спорт”. Нападателят прибра по над 12 бона на месец. В подобни граници е и заплатата и на Томаш. В договора на треньора обаче има фиксирани и сериозни бонуси.

От наставниците в елита повече от него взимат само Петър Хубачев (Левски), Стамен Белчев (Арда) и Станислав Генчев (Лудогорец).

Ако Александър Томаш успее да класира Берое за участие в евротурнирите, ще получи много голяма премия, както и ако спечели Купата на България.

Интересното е, че част от заплатата на Мартин Камбуров се плаща от пловдивски бизнесмен, който подпомага финансово школата на заралии. Той е поел този ангажимент още при преминаването на Камбуров от Локомотив Пловдив в Берое през август 2017 година.

Защитникът Иван Бандаловски е третият най-високо платен българин в клуба след Томаш и Камбуров. Той също получава петцифрено възнаграждение. Очаква се в най-скоро време ръководството на заралии да започне разговори с бранителя за нов договор. Настоящият е до лятото. Напоследък от Берое следват политика за по-ранно удължаване на контрактите на играчите си.

Бандаловски и Камбуров пък са под въпрос за предстоящото в понеделник домакинство на Славия. Мачът под Аязмото е от 20:00 часа.

Двамата бяха повалени от вирус и не се подготвяха пълноценно по време на паузата. Поради същата причина срещата може да пропусне и Карлос Охене. Левият бек Александър Василев пък е наказан. Надеждата на старши треньора Александър Томаш е, че в следващите два дни до двубоя със столичани състоянието на Камбуров, Бандаловски и Охене ще е доста по-добро и че те ще могат да играят.