Отборът на Царско село записа победа в историческото си първо домакинство на своя стадион в елита на българския футбол. Новакът в efbet Лига срази гостуващия Берое Стара Загора с 2:1 и така записа втора победа, след като в миналия кръг изненада Ботев в Пловдив.

Антон Карачанаков и Антонио Георгиев реализираха за домакините, а Мартин Камбуров се разписа за Берое със своя гол номер 223 в елита. Така Берое прекъсна серията си от три поредни успеха в първенството.

Развитието на мача минута по минута.

Вижте кой е Играч на мача!

Lap.bg, Ilian Telkedzhiev
51 снимки

Мачът започна с териториално предимство за гостите от Стара Загора, които още в първите три минути на срещата стигнаха до три поредни корнера. След изпълнението им обаче, футболистите на Александър Томаш не успяха да се възползват.

В 9-ата минута Педро Еуженио пропусна уникален шанс, след като получи пас отляво и от няколко метра се опита да стреля, но непривично за него, не успя да уцели топката.

Малко след това дойде и една от най-интересните  ситуации в мача. След поредната атака отляво за Берое, Родни Антуи действа доста рисково срещу Александър Василев на сантиметри вътре в наказателното поле на домакините. Антуи вдигна високо крака си до главата на Василев, а реферът Петър Костадинов отсъди непряк свободен удар в пеналтерията. След изпълнението му обаче, домакините оцеляха.

В 18-ата минута футболистите на Царско село стигнаха до първата си реална ситуация за гол. Домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Душан Перниш, а с изпълнението му се нагърби Антон Карачанаков. Крилото на „царете” стреля по изумителен начин, Перниш успя да докосне топката и да я отклони в гредата и да предотврати сигурен гол.

Нищо обаче не успя да спаси вратаря на гостите, който в 21-ата минута бе „разстрелян” именно от Карачанаков. Божидар Кацаров изведе своя съотборник отдясно, Карачанаков напредна няколко метра и с мощен шут по диагонала не остави никакви шансове на Перниш.

Веднага след откриването на резултата, Берое се опита да отговори чрез Рубен Бригидо, който от няколко метра не успя да уцели вратата.

Гостите все пак стигнаха до изравнително попадение пет минути преди почивката, а голмайсторът за старозагорци едва ли бе изненада за някого. След изпълнение на корнер отдясно на вратата на домакините, вратарят Мартин Димитров увисна и допусна топката да мине зад гърба му, където дебнеше Мартин Камбуров, а за него не представляваше никаква трудно да отиграе с глава буквално на сантиметри от голлинията.

Това бе попадение номер 223 за нападателя в българския елит.

До края на полувремето гостите пропуснаха още един страхотен шанс, с който можеха да обърнат изцяло нещата в своя полза. Педро Еуженио изведе отлично Иван Минчев, който обаче бе изпреварен от Мартин Димитров. Стражът изби с крак и до голяма степен изкупи грешката си при гола на гостите.

В началото на второто полувреме двата тима се размениха по едно добро положение, но предимно играта се водеше в центъра на терена и често бе накъсвана заради честите нарушения на играчите на двата тима.

В 54-ата минута Антон Карачанаков получи хубав пас с глава от Антуи, но не успя да овладее по най-добрия начин и позволи на Перниш да излезе и да улови топката. Берое отговори с доба атака по левия фланг. Камбуров изведе Бригидо, който центрира във вратаското поле, но там нямаше негов съотборник, който да засече.

В 71-ата минута домакините отново съумяха да излязат напред в резултата не и без помощта на защитата на Берое. Александър Василев сбърка фатално при изнасянето на топката и позволи тя да му бъде отнета. Антонио Георгиев се ориентира най-добре в ситуацията, овладя и стреля много технично по диагонала в далечния ъгъл на вратата на Перниш, който не успя да реагира – 2:1!

До края на срещата гостите не успяха да отговорят на предизвикателството и така прекъснаха серията си от три поредни успеха в шампионата. Царско село пък се радва на втората си победа в първенството.

ЦАРСКО СЕЛО – БЕРОЕ 2:1

1:0 Карачанаков 21'

1:1 Камбуров 40'

2:1 А.Георгиев 71'

Стадион „Царско село”, София

Рефер: Петър Костадинов

Царско село: 1. Мартин Димитров, 3.Мартин Кавдански, 2.Густаво Карбониери, 4.Ивайло Марков, 6.Антонио Георгиев, 14.Веселин Минев, 11.Родни Антуи, 44.Божидар Кацаров, 7.Антон Карачанаков, 10.Георги Минчев, 8. Уесли Ната

Треньор: Никола Спасов

Берое: 12.Душан Перниш, 4.Ерол Алкан, 6.Александър Цветков, 8.Карлос Охене, 9.Мартин Камбуров, 11.Иван Бандаловски, 19.Александър Василев, 28.Рубен Бригидо, 44. Виктор Генев, 72.Иван Минчев, 77.Педро Еуженио

Треньор: Александър Томаш