Ботев (Враца) приема Берое в последен мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 17:30 ч. и ще бъде излъчен пряк в ефира на DIEMA SPORT. На Gong.bg също може да проследите всичко най-интересно на живо. 

И двата отбора не се намират в най-добрата си форма. Домакините от Враца записаха 3 поражения в последните си четири шампионатни срещи, като в този период отбелязаха само един гол. За последно тимът, воден от Даниел Моралес, се наложи над Хебър (2:0) в средата на септември.

Заралии все още чакат първия си успех под ръководството на Николай Киров. Берое е в серия от 3 загуби и 2 равенства в първенството и със сигурност ще бъде мотивиран да спечели трите точки под Околчица.

В първия кръг на сезона старозагорци победиха този съперник у дома с 2:1 с попадения на Стив Траоре и Абубакар Тунгара. Последният обаче няма да вземе участие днес, тъй като е наказан заради натрупани картони. 

Добрата новина за Белия е завръщането на Симеон Мечев, който пропусна двубоя с Хебър преди седмица. Съставът бе подсилен от нападателя Вини Трибуле, но не е ясно дали ръководството е успяло да го картотекира и съответно той да вземе участие срещу Ботев.

Врачани няма да могат да разчитат на Меси Биатумусока, който бе санкциониран с жълт картон за пети път през настоящата кампания в мача с ЦСКА. Всички други играчи са на разположение на наставника Моралес.

Вероятни състави:

Ботев Враца: Костов, Мендоса, Фераресо, Кавдански, Рапнуи, Георгиев, Сербер, Аренас, Генов, Маринов, Переа;

БероеКараджов, Георгиев, Николов, Фонтен, Педро, Юсеин, Анисе, Пенчев, Мартинс, Луизиньо, Траоре, Переа;