Отборите на Ботев Пловдив и Берое закриват петъчната програма от осмия кръг в efbet Лига. Срещата на стадиона в Коматево стартира в 20:30 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

В състава на домакините от Пловдив Реда Рабей е наказан и ще пропусне срещата. В същото време старши треньорът на „канарчетата“ Азрудин Валентич изрази мнение, че първото полувреме при победата над Арда с 2:1 в миналия кръг, е бил образец за това как трябва да играе отборът.

„Жълто-черните“ записаха четири домакински победи в четири мача от началото на кампанията.

Очаква се карето Неделев – Маркиньос – Току – Бароан отново да действа в атака срещу „заралии“.

Нападателят на Берое Мартин Камбуров записа със „златни“ букви името си в историята, след като при победата с 1:0 над Царско село в миналия кръг реализира гол №254 в родния елит, с което зае първото място в престижната класация, изпреварвайки легендата Петър Жеков.

В същото време обаче старозагорци са в търсене на постоянство. Те имат и само един успех в Пловдив за последните 5 години. Берое е допуснал 7 гола като гост от началото на сезона, като в елита няма отбор с повече.

В четвъртък от отбора обявиха, че Илко Ганчев е новият спортен директор на клуба.


20:30 часа | БОТЕВ ПЛОВДИВ – БЕРОЕ

Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-3-1-2): Георги Аргилашки – Филип Филипов, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Па Конате – Кевин Янсон, Николай Минков, Емануел Току – Тодор Неделев – Антоан Бароан, Маркиньос

Старши треньор: Азрудин Валентич

БЕРОЕ (4-2-3-1): Нордин Бакер – Стийв Фуртадо, Омар Сако, Камен Хаджиев, Христо Митев - Александър Цветков, Серкан Юсеин  - Алиун Фал, Омар Камара, Абубакар Тунгара – Кийлън Лебон

Старши треньор: Петър Колев


Главен съдия: Георги Иванов, град София

Стадион: „Коматево“, град Пловдив