Бившият вратар на Берое - Валентин Грудев, който беше и спортен директор в Берое, твърди, че Себастиян Вия е най-класният футболист в efbet Лига. Според него такъв футболист няма дори в Лудогорец. Новото попълнение на старозагорци беше титуляр и в четирите мача от пролетния полусезон, в които вкара 1 гол и получи три жълти картона. Пред „Мач Телеграф“ Грудев коментира сегашната ситуация в клуба, както и представянето на отбора.
 
"Отдавна не съм в кухнята на клуба, но не спирам да се интересувам от Берое. Продължават финансовите проблеми, които обаче не са толкова големи, каквито  бяха. 
 
Има подобрение и в играта. Срещу Черно море отборът игра дисциплинирано, а треньорът бе избрал подходяща тактика. Смятам, че в Берое има една единица, която се отличава. Разбира се, че говорим за Себастиан Вия. Той е топиграч за нашето първенство и няма да се задържи дълго време в Берое. Според мен дори и Лудогорец няма футболист като него. Вия неслучайно 7 години е бил в гранд като Бока Хуниорс.
 
Факт е, че има текучество на футболисти. На трансферен прозорец идват по 11-12 нови. Все пак този собственик си гледа интересите, иска да продава футболисти. По принцип е добре това текучество да бъде подплатено. Но аз лично желая десетина човека, от 25-26 картотекирани, да бъдат българи. В последния мач като титуляр започна Дамян Йорданов. Той е добър футболист, познавам го още от времето, когато бях спортен директор. Имам притеснения, че нещата в школата не отиват на добре. Сега тя има нов директор, дано малко се стабилизира положението. Защото не ни отива да се борим за изпадане при юношеските формации.
 
Предстоящият мач с Ботев Вр е много важен. Според мен успехът над Черно море ще вдъхне самочувствие и успокоение, че вече не мислим за изпадане. Годината започна  трудно, с мачове срещи силни тимове като Лудогорец и ЦСКА. Определено на новите футболисти им трябва време", коментира Валентин Грудев.
 
Какво направи Себастиан Вия в първите си мачове за Берое - гледайте във видеото