Бившият капитан на Берое Слави Жеков заяви, че възпитаниците на Александър Томаш са фаворити в дербито срещу Ботев Пловдив. Интервюто с Жеков е цитирано от „Тема Спорт“.

„Очаквам успех за Берое, защото това е по-сработеният от двата тима. Този отбор вече се гради от 2-3 години и резултатите се виждат. Лятната селекция не беше мащабна, но се взеха правилните хора, които да осигурят дълбочина във всички линии на отбора“, сподели той.

„Камбуров си е Камбуров. И едно полувреме да изиграе, пак е полезен. Хубаво, че той вече има алтернатива в лицето на Зоран Йосипович. По фланговете нападенията са динамични, бързи и агресивни и това се видя в двубоя срещу Левски на „Герена“.

„Берое е в по-добро психологическо състояние, защото влиза в двубоя след два успеха, единият от които срещу Левски. Ботев, от своя страна, гостува след домакинска загуба от Царско село“.

„Берое играе с настроение, докато при Ботев има спад. Пловдивчани не са толкова убедителни, както в минали години. Те имат нужда от време, за да свикнат на изискванията на Желко Петрович“.

Преди началото на сезона мислех, че максимумът за „заралии“ отново ще е 4-то място, но след победата срещу Левски съм сигурен, че в момента Берое не изостава от „сините“ и ЦСКА като моментна класа. Единствено Лудогорец е по-добър на този етап“, завърши Жеков.