Френското крило Стив Траоре, който през есента игра за Берое, ще носи екипа на беларуския Шахтьор Солигорск, съобщи на страницата си отбора от бившата съветска република.

Траоре се представи прилично в Стара Загора и за 16 мача за първенство и 2 за купата на страната, вкара 3 гола и подаде за още един. В средата на януари обаче разтрогна договора си и стана свободен агент. Именно като такъв и подписва с миналогодишния шампион на Беларус.

25-годишният флангови футболист е юноша на Клермон, но там основно се е подвизавал във втория отбор. Кариерата му преминава в клубове като Бурж, втория отбор на Шатору, дубъла на Кретей, а след това рита за Обервил и Сен Женевиев. От началото на юни 2022-а пристигна в Стара Загора, но контрактът му беше прекратен по взаимно съгласие 6 месеца по-късно.

Сега Траоре ще има шанса да опита силите си в квалификациите в Шампионската лига през лятото, където ще играе Шахтьор. Тимът обаче по всяка вероятност ще играе мачовете си в Сърбия заради наложените ограничения от страна на УЕФА заради съпричастността на тази Беларус към руската военна агресия срещу Украйна.