Отборът на Берое е близо до привличането на първи нов играч през лятото. Става сума за крилото Спас Георгиев, който е свободен агент, след като договорът му с Пирин Благоевград изтече. Смята се, че фланговият футболист вече е договорил личните си условия със „заралии“ и ще подпише за един сезон.

През изминалата кампания Георгиев взе участие в 23 шамипонатни мача за „орлетата“, в които отбеляза само един гол – при гостуването на Ботев Враца, спечелено с 3:0. 29-годишният Спас Георгиев носи екипа на благоевградчани и през сезон 2020/2021, като помогна за извоюването на промоция в елита. Освен за Пирин, той е играл още за Славия, Монтана, Добруджа, Дунав, Ботев Враца, ЦСКА 1948, както и в шотландските Ливингстън и Албион Роувърс.

lap.bg
4 снимки

Иначе за Берое предстои бараж за Лигата на конференциите срещу Ботев Пловдив, но в клуба работят вече и по лятната селекция. Както е известно, почти всички футболисти са с изтичащи договори и повечето ще напуснат тима, включително повечето чужденци. Причината е и по-малкият бюджет, с който „заралии“ ще разполагат през следващия сезон.

Старозагорци ще разчитат вече предимно на българи, като в момента текат преговори да привличането на още доста играчи. Берое започва подготовка за новата кампания на 5 или 6 юни.