Отборът на Берое победис 2:0 Черно море в двубой от 24-я кръг на efbet Лига. Себастиян Вия вкара дебютния си гол в българския футбол в 11-ата минута, когато бе точен от дузпа и даде преднина на заралии. Тя бе удвоена след красиво попадние на Сегундо Пачаме.

През второто полувреме попадения нямаше и така трите точки отидоха за тима от Стара Загора. Тимът на Илиан Илиев пък изпусна шанса поне временно да се завърне на върха в шампионата. Черно море има 51 точки, какъвто е и активът на третия ЦСКА и първия Лудогорец, но разградчани са с цели два мача по-малко. Заралии пък са с актив от 28 пункта, един зад 10-ия Славия.

start-photo.bg
79 снимки

В 3-ата минута на мача дойде първият точен удар. Васил Панайотов засече центриране от десния фланг и отклони топката с глава към вратата на заралии. Изпълнението му обаче не представляваше никаква трудност за Артур Мота.

Седем минути след това Себастиян Вия пое с гръб към вратата на "моряците", завъртя се и шутира, а топката се отклони в ръката на Влатко Дробаров. Михаел Павлов посочи бялата точка. Именно Вия застана зад бялата точка и успя да преодолее Иван Дюлгеров, за да вкара дебютния си гол в българския футбол и да даде аванс на заралии.

В 16-ата минута Дамян Йорданов сбърка и подари топката на Мазир Сула, който шутира с десния си крак. Ударът му обаче бе блокиран преди да стигне до стража на Берое.

В 28-ата минута "моряците" разиграха отлично, а накрая топката бе центрирана към Атанас Илиев, който с гарди я свали на Васил Панайотов в пеналтерията на домакините. Вторият обаче не успя да шутира заради добрата намеса на противников играч. Секунди след това Даниел Димов опита да стреля с глава, но и той не затрудни Мота на вратата.

Пет минути по-късно Берое се впусна в контраатака. Себастиян Вия напредна добре, след като Цветомир Панов сбърка в центъра. След това бившият футболист на Бока Хуниорс подаде към съотборник наляво, а той стреля, но право в ръцете на Иван Дюлгеров.

В 35-ата минута Пабло Гарсия копна добре и намери Васил Панайотов в наказателното на заралии. Футболистът на "моряците" опита на плонж да стреля и успя, но изпълнението му не притесни стража на домакините.

Само три минути след това Берое удари за втори път гостите. Сагардия получи по левия фланг, изпревари Влатко Дробаров и добре напредна. Той намери Сегундо Пачаме, който с хубав шут от границата на наказателното поле прати топката във вратата на Дюлгеров за 2:0

В 40-ата минута настъпи хаос в пеналтерията на Берое. Влатко Дробаров първи се озова на земята, а след това и негов съотборник пострада при единоборство с противников играч. Цялата ситуация бе прегледана от ВАР. Реферът Михаел Павлов изчака, но след това поднови играта с корнер, от който не излезе нищо по-опасно пред вратата на Артур Мота.

В края на първата част Себастиян Вия бе изведен и получи шанс да шутира. Изпълнението му по земя бе отразено от Иван Дюлгеров, а след това бе вдигнат и флаг за засада.

Дълбоко в продълженията Илиан Илиев-младши имаше претенции за дузпа. Футболистът на Черно море шутира, а изпълнението му бе блокирано. След това той се опита да стигне до отбитата топка, но бе препънат от противников играч. Михаел Павлов не посочи бялата точка първоначално и изчака намеса от ВАР, но след прегледа на ситуацията решението на главния съдия остана - без дузпа за гостите.

Нормално второто полувреме започна с натиск на гостите. Това обаче не доведе до по-сериозни опасности за заралии. В 55-ата Мазир Сула изпълни ъглов удар, а в наказателното с топката се размина Атанас Илиев. Две минути след това Пабло Гарсия си опита късмета с шут от дистанция, но изпълнението му не бе добро и топката прелетя високо над напречната греда.

В 61-ата минута последва поредно центриране към Атанас Илиев, който стреля с глава, но отново не успя да натисне топката и да отправи по-опасен удар.

Седем минути по-късно дойде най-чистата възможност за Черно море. Атанас Илиев отклони с глава центриране от левия фланг. Така топката стигна до Илиан Илиев-младши. Неговият удар бе спасен от Артур Мота.

В 82-ата минута Берое отново се впусна в контраатака - Вия подаде надясно, а негов съотборник директно шутира към вратата на Иван Дюлгеров, но изпълнението му не бе точно.

Четири минути след това Себастиян Вия отново получи в предни позиции и задържа топката, докато изчака и намери Карлос Алгара. Той пък шутира, но Иван Дюлгеров бързо бе скъсил дистанцията между двамата и спаси.

В първата минута на продълженията Исмаил Иса получи центриране и успя да стреля с глава. Ударът му бе насочен към долния десен ъгъл на вратата, но стражът на Берое се намеси добре.

FT / Берое - Черно море 2:0

1:0 Себастиян Вия 12'

2:0 Сегундо Пачаме 38'

Съставите на двата отбора:

Берое: 1 Артур Мота, 5 Лучиано Скуадроне, 6 Джорди Говеа, 9 Франциско Сагардия, 11 Уерик Каетано, 8 Хуан Саломони, 19 Карлос Алгара, 20 Сегундо Пачаме, 21 Дамян Йорданов, 22 Себастиян Вия, 14 Викторио Вълков

Старши треньор: Хосе Луис Ачиари

Черно море: 25 Иван Дюлгеров, 3 Живко Атанасов, 28 Влатко Дробаров, 6 Виктор Попов, 2 Цветомир Панов, 27 Даниел Димов, 71 Васил Панайотов, 5 Пабло Гарсия, 10 Мазир Сула, 11 Илиан Илиев-младши, 9 Атанас Илиев

Старши треньор: Илиан Илиев