В Берое са решени да залагат вече главно на български и млади играчи. Причината за промяната е финансовото състояние на клуба и редуцираният бюджет след оттеглянето на ТЕЦ Мариц-изток“ 2. Идеята ще бъде обсъдена на 3 май (сряда), когато ръководството и спортно-техническият щаб, начело с треньора Петър Хубчев, организират специална среща с цялата старозагорска футболна общественост – ветерани, фенове, представители на бизнеса, журналисти и всички заинтересовани за бъдещето на Берое. Сбирката ще започне в 19 ч. и ще се проведе на ВИП ложите на стадиона под Аязмото.

Ще бъдат обсъдени всички актуални въпроси свързани с организацията в клуба, ситуацията и бъдещето на Берое, както и възможностите за развитие и финансиране през следващия сезон.

Петър Хубчев призна, че само трима играчи имат договори и за след юни – Абубакар Тунгара, резервният вратар Иван Гощев и още един юноша.

На сбирката ще бъде обсъден и таван на заплатите, както и условията, при които ще бъдат предлагани нови контракти. Самият Хубчев също все още не е преподписал, но по думите му това е просто формалност.