ПФК Берое изрази недоволството си от съдийските назначения за предстоящото им гостуване на Локомотив Пловдив в мач от десети кръг на efbet Лига. От старозагорския клуб излязоха с официално изявление, отчитайки факта, че и четиримата представители на съдийската бригада са от Пловдив, което поставя под съмнение тяхната безпристрастност. "Беройци" смятат, че подобно назначение е "меко казано странно" и би нарушило духа на честния футбол. 

Ето какво написаха от клуба в официалния си сайт: 

"ПФК „Берое“ изразява своята изненада и недоумение от съдийските назначения за двубоя от X кръг на efbet Лига между отборите на „Локомотив“ (Пловдив) и „Берое“. Считаме, че не е нормално и четиримата съдии от назначената за двубоя бригада да бъдат от града на отбора домакин, като назначението им трудно може да бъде отдадено на съвпадение.

Несъмнено Георги Кабаков е един от най-добрите български рефери и ние не се съмняваме в неговите професионални качества, както и в тези на колегите му край страничната линия. Фактът обаче, че той и колегите му живеят и работят в Пловдив създават предпоставки за субективизъм при отсъжданията в хода на двубоя.

Вероятността върху тях да повлияят граждани и привърженици на отбора домакин съществува в пълна сила и такова назначение е меко казано странно. Още повече, че председателят на Съдийската комисия, която определя съдийските наряди също е от Пловдив.

Като отчитаме повишения заряд на предстоящия двубой и факта, че при последната среща между двата тима в Пловдив нашият отбор бе сериозно ощетен категорично считаме, че с подобни действия се нарушава духа на честната игра."