Две са приоритетните позиции, на които Берое ще направи всичко възможно да се подсили през зимната пауза. Заралии ще търсят да привлекат нов вратар и десен бек. Християн Василев бе привлечен през лятото, но показва известни колебания. Генадий Ганев бе пред освобождаване, но след хроничната травма на Душан Перниш бе оставен. Словакът се завърна в игра в контролата с Локомотив Пловдив по време на паузата. Той има проблем с дискова херния. Отделно договорът му скоро изтича и през зимата може да бъде освободен.

В дясната зона на ариергарда Берое не разполага с кой знае какви алтернативи за разлика от левия бек. На няколко пъти по време на мачовете до тук старши треньорът Димитър Димитров се оплака от къса скамейка и липса на избор за някои позиции. Възможно е и подсилване в средата на терена.

Както е известно, заради над 10 заразени с COVID-19 мачовете на Берое с Левски и Монтана бяха отложени. Следващият двубой на заралии по програма е чак на 5 декември срещу ЦСКА 1948. Отделно преди паузата заради положителни проби в Царско село Берое не гостува на столичани. Така последният мач на "зелено-белите" датира от 31 октомври - загубата с 0:1 от Арда Кърджали.

Заради дългия период без официални мачове кондиционният треньор на Берое - Пламен Липенски, е изготвил индивидуални програми за подготовка на играчите, които не са с положителни тестове или тези без симптоми, които обаче са под карантина.