Спортният директор на Берое - Ивко Ганчев, заяви, че днес или утре клубът трябва да разтрогне договора на старши треньора Петър Колев.

"Доколкото знам от ръководството, вчера са се договорили с Петьо Колев за прекратяване на договора. Той е имал семейни дела и затова го нямаше днес. Смятам, че днес или утре трябва да стане. Това връзва ръцете от едното към другото. След като не си прекратил договора с треньора, няма как да се назначи нов. Заради това не може да отреагираме. Докога ще продължи тази драма - не мога да Ви отговоря", заяви Ганчев пред клубната телевизия.

„За мен днес не беше контрола, а беше една тренировка. Искам да благодаря на момчетата и да ги поздравя. Още преди тренировката им казах, че в този период от два-три дни, в който с Пламен Липенски, Иван Цветанов и Миро Радев ги водим, се представят много добре в самите тренировки. Мисля, че и днес се получи много добра тренировка, вложиха се максимално. Смятам, че се получиха нещата."

„Лагерът, който е планиран в Турция, е от 22 януари. За него още не мога да ви дам информация. Не са ясни нещата, които вълнуват абсолютно всички – кой ще бъде треньор, кои ще бъдат футболистите. Когато се определи треньорът, той самият трябва да прецени дали ще се ходи на лагер, или не.“

„Притеснително е, защото в рамките на 72 часа трябва да се подаде декларация до здравните власти в Турция, за да се опише кой пътува и къде ще се отседне. Неяснотата е пълна.“

"На всички ни е ясно каква е ситуацията. Няма смисъл да се лъжем. Това, което мога да Ви кажа, е, че нищо не мога да Ви кажа. Хубавото е, че на всички им изтече карантината. Предпочетохме да не ги вкарваме веднага в тренировките, макар че повечето от тях са се опитвали да поддържат форма."