Берое приема Ботев Пловдив в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Битката за Тракия е днес от 17:00 часа и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим най-интересното от двубоя. 

Двата тима са съседи в класирането преди сблъсъка. Домакините са десети с 32 точки, докато "канарчетата" са девети с две повече. 

Заралии наредиха три мача без загуба в първенство, като в последния кръг надвиха с 1:0 като гости ЦСКА 1948. Тимът на Хосе Луис Ачиари ще се опита да се придвижи още напред в класирането с победа днес и до голяма степен да си осигури място в групата, която ще се бори за седмото място в плейофите. 

Специалистът няма проблеми с контузени и наказани футболисти. Особено внимателен в днешната среща трябва да бъде Себастиан Вия, който вече има 4 жълти картона и при следващ ще бъде наказан. 

"Канарчетата" се намират в слаба форма и наредиха четири мача без победа. Душан Керкез няма да може да разчита на контузените Антоан Конте и Янис Карабельов. Добрата новина е, че Мартин Секулич е възстановен и ще може да играе. 

Главен съдия на мача е Стоян Арсов.