Берое се изправя срещу Спортист Своге в битка за оцеляване, като победителят ще играя в efbet Лига догодина. Двубоят е с начален час 19:00 и може да го наблюдавате НА ЖИВО по DIEMA SPORT, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно за вас около сблъсъка.

Берое ще е символичен домакин на двубоя, като той ще се играе във Велико Търново, поради наказанието на тима от Стара Загора. Отборът се раздели със своя наставник Николай Киров, след поражанието от Хебър с 1:3, при което резултатът бе равен до 91-а минута. "Заралии" няма да могат да разчитат на ключови играчи, включително Спас Георгиев и Серкан Юсеин, които си изкараха червени картони срещу "гробарите".

Спортист от своя страна финишира на пета позиция във Втора лига, но след като на по-предни места завършиха дублите на ЦСКА 1948, който стана шампион, и на Лудогорец приключил трети, взима квотата за баража за влизане. С директна промоция се поздравиха Етър и Крумовград. От клуба заявиха, че плейофът ще бъде като бонус за добрия сезон и не е поставяна цел задължително влизане. До последно под върпос за срещата ще бъде основният защитник Дилян Георгиев, който има разтежение от последния мач от редовния сезон.