Отборът на Локомотив София допусна тежка домакинска загуба от Берое с резултат 0:3 в откриващия двубой от 14-ия кръг в efbet Лига. Абубакар Тунгара откри резултата в 45-ата, а Кийлън Лебон удвои в 71-ата минута след ключова намеса на системата ВАР. Звездата Мартин Камбуров пък оформи класиката и крайния резултат в 74-ата минута. Той имаше основна роля и за първото попадение, за което се отчете с асистенция. 

Антон Узунов
63 снимки

Срещата беше юбилейна в съперничеството между двата тима, тъй като бе под номер 100 в историята. Първият половин час на двубоя предложи единствено скука, но "заралии" успяха да счупят статуквото в самия край на първата част. През второто полувреме "железничарите" се опитаха да изравнят, но Берое натисна и съумя да стигне до още две попадения, с които да реши окончателно двубоя. 

С тази победа "заралии" събраха актив от 20 точки и заемат шестата позиция, докато Локомотив София остава десети с 14 пункта. В следващия кръг възпитаниците на Петър Колев приемат Пирин Благоевград, а столичните "железничари" гостуват на Локо Пловдив.

Отзивите след двубоя:

Петър Колев: Не бяхме ефективни до днес, заслужена победа​

Иван Колев: Подарихме им първия гол и това ни пречупи​

Марто Камбуров: Първият гол беше разковничето, можеше да отбележим и още​


В първите минути на срещата и двата тима не предприемаха излишни рискове, като действията се развиваха основно в центъра на терена, а ситуации пред двете врати липсваха.

Първият удар в мача дойде в 19-ата минута бе отправен от Божидар Кацаров, който успя да стреля от въздуха пред наказателното поле, но прекалено слабо и неточно.

Пет минути след това Виржил Пинсон получи отляво в половината на Берое, напредна добре и смени посоката, след което отправи хубав и техничен удар към далечния ъгъл, но в аут. 

Домкините продължиха да са по-активни и в 26-ата минута удар отправи Владимир Семерджиев пред наказателното поле, но над вратата на Генадий Ганев. 

Yulian Todorov / LAP.bg
17 снимки

В 35-ата минута дойде и първият точен удар в двубоя, който бе на сметката на Берое. Александър Василев получи пред наказателното поле на домакините, освободи се от Селсо Рапосо и стреля към вратата, но в ръцете на Александър Любенов.

Четири минути по-късно Пинсон напредна на скорост в половината на гостите, навлезе отдясно в наказателното поле и шутира силно, но неточно.

Пет минути преди края на първата част дойде и първата реална голова опасност. Василев отправи фантастичен изстрел от далечна дистанция, като топката летеше точно под гредата, но Любенов успя да избие над гредата в корнер.

Буквално в 45-ата минута "заралии" успяха да открият резултата. Джунейт Али центрира отдясно в наказателното поле, където защитниците на Локомотив не успяха да се справят с Мартин Камбуров, който отигра с глава за Абубакар Тунгара, а нападателят се измъкна от засадата и с хубав удар покрай плонжа на Любенов прати топката във вратата за 0:1. 

В 49-ата минута Пинсон проби дое в половината на гостите и шутира опасно, но Ганев улови.

Локомотив беше близо до изравняването на резултата в 55-ата минута, когато Александър Александров стреля майсторски от пряк свободен удар, но Ганев се придвижи и спаси. Последва добавка на Пинсон, която обаче беше неточна.„

Берое удвои аванса си в 71-ата минута след доста дълго разаглеждане на гола със системата ВАР. В 68-ата минута Кийлън Лебон овладя отлично дълъг пас в наказателното поле и стреля към вратата, като Любенов отклони топката в гредата и след това тупна във вратата. Впоследствие бе изчистена. Преразглеждането продължи около три минути, а в крайна сметка голът бе зачетен, след като топката е била преминала голлинията с целия си обем.

В 73-ата минута Даниел Генов центрира от свободен удар в наказателното поле, където топката не бе изчистена добре и последва изстрел на Тунгара от воле, но Любенов ,спя да изби над гредата в корнер.

Само минута след това старозагорци стигнаха и до трето попадение. След изпълнението на ъгловия удар от предишната ситуация, от страна на Лебон, Пламен Крачунов увисна в наказателното поле, което позволи на Камбуров да засече с глава и оформи класиката – 0:3.

Локомотив можеше да върне един гол в 76-ата минута, когато Божидар Кацаров стреля извън наказателното поле, но покрай лявата греда на Ганев.

Две минути по-късно Камбуров изведе отлично в наказателното поле Лебон, но французинът стреля право в Любенов.

Берое не спираше с атаките, като в 81-ата минута Реян Даскалов стреля от движение пред дъгата на наказателното поле, но покрай дясната греда на Любенов.

До края на срещата не се стигна до нови интересни ситуации и "заралии" се поздравиха с победата.


FT | ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – БЕРОЕ  0:3

0:1 Абубакар Тунгара 45'

0:2 Кийлън Лебон 71'

0:3 Мартин Камбуров 74'

efbet Лига, 14-и кръг

Стартови състави на двата отбора:

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (4-3-3): 24. Александър Любенов – 13. Селсо Рапосо, 6. Пламен Крачунов, 5. Георгиос Кацикас, 4. Мики Орачев - 44. Божидар Кацаров, 22. Владимир Семерджиев, 26. Красимир Милошев (к) - 7. Александър Александров, 58. Октавио Мерло, 93. Виржил Пинсон

Старши треньор: Иван Колев

БЕРОЕ (4-3-3): 33. Генадий Ганев – 19. Александър Василев, 5. Омар Сако, 15. Георги Динков, Джунейт Али - 6. Александър Цветков, 17. Реян Даскалов, 16. Симеон Мечев ж.к. - 21. Кийлън Лебон, 9. Мартин Камбуров (к), 27. Абубакар Тунгара ⚽

Старши треньор: Петър Колев


Главен съдия: Владимир Вълков, град Пловдив

Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, град София