След завършването на настоящата кампания, треньорът на Берое - Николай Киров, ще напусне поста си, а клубът ще се насочи към ново начало с чуждестранен специалист. Отборът от Стара Загора се надява, че този ход ще допринесе за възстановяването на тима след неубедителните представяния през последните сезони.

След напускането на Петър Хубчев в средата на есенния полусезон, Берое назначи Николай Киров, но не успя д постигне съществен напредък и отборът отново е в последната група на изпадащите в efbet Лига.

LAP.bg
29 снимки

Сега в клуба се обсъждат няколко имена на възможни кандидати за поста на нов наставник, като се очаква решението да бъде взето до края на седмицата. Възможността за привличане на чуждестранен треньор е сериозно разглеждана, като това би дало нов импулс на отбора.

В същото време, Берое търси и инвеститори, които да подпомогнат финансово клуба. Текущите акции са в ръцете на фенско сдружение, но разговорите с чуждестранна компания за придобиването на мажоритарен пакет акции са в напреднал етап. Очаква се, че този инвеститор ще дойде със свой собствен старши треньор, което би означавало ново начало за отбора.

Въпреки спекулациите за възможното завръщане на Петър Хубчев, изглежда това няма да се случи, тъй като има други опции пред бившия национален селекционер. Сред тях е и отборът на Арда, където се спряга и името на Николай Киров.