Спортният директор на Берое Валентин Грудев е на скаутска мисия в чужбина. Шефът на заралии е гледал на живо набелязани футболисти. Той е бил в Турция и Португалия, като именно от тези страни се очаква да пристигнат новите попълнения, пише "Тема Спорт".

Старши треньорът Димитър Димитров обяви, че се нуждае от доста попълнения. А и четирима си тръгват - Иван Бандаловски, Ерол Алкан, Петко Цанков и Юлиан Ненов, докато Александър Василев е пред трансфер в Левски.

Херо държи задължително да бъдат привлечени нападател, двама защитници и халф. Той иска да засили конкуренцията и най-вече да има вариативност при определянето на състава. Берое започва подготовка на 6 януари и дотогава трябва да има яснота по селекцията.

Тимът ще е на лагер в Турция, където ще изиграе пет контроли. Заралии са категорични, че няма да се насочват към родния пазар за нови попълнения, а те ще са главно чужденци. Въпреки някои несполучливи резултати, напролет тимът ще участва в битката за първата шестица, която се очертава да е доста свирепа.