Застаналият само преди дни начело на Берое Петър Колев напусна клуба. Специалистът разкри тази новина след равенството на тима 1:1 срещу Монтана в сблъсък от 26-ия кръг на efbet Лига.

Специалистът призна, че не е получил "благословията" от своя предшественик Димитър Димитров. Колев дълги години бе в щаба на Херо, помагайки му в различни клубове. Липсата на позволение обаче, именно той да го замени начело на Берое, и загатнат разрив в техните отношения, е принудила младия специалист да преустанови своя ангажимент със заралии.

LAP.bg
30 снимки

„Наистина един много труден мач срещу отбор, който се бори на живот и смърт за своето оцеляване. Не започнахме добре, нервно начало, неточности в защита, стари слабости. Като желание и мотивация, чисто футболни елементи, се представихме добре на фона на всичко това, което се случи преди два-три дни“.

„Благодаря на ръководството на Берое. След раздялата с целия щаб получих предложение да остана и уверение, че ще имам по-дългосрочна перспектива. Тези 72 часа бяха най-тежките в живота ми след смъртта на баща ми. Трябваше да взема много трудни решения. Опитах да взема съвет от всички, но явно виждам, че не съм се справил. От тези три дни съм спал около 4 часа или пет часа, за всичките дни. Изключително трудно ми е да говоря сега. Искам да благодаря на ръководството на Берое, на Илко Русев и на още един човек, когото няма да спомена, затова, че ми дадоха възможността да бъда начело на Берое. Това е отборът, в който приключих футболната си кариера и ми даде шанс да започна треньорската си кариера. Година след това, преди 11 години, Димитър Димитров ме взе в неговия щаб в Саудитска Арабия. Година след това в Черноморец дойде и Георги Чиликов".
 
"Идеята беше ние да черпим опит от извора, да се учим покрай него, да набираме необходимите знания. Димитър Димитров е институция в българския футбол и за всеки е предизвикателство да се работи с него. През тези години бях навсякъде с него, където ме беше поискал бях там. Както и, където имаше нужда, бях там. Много научих и взех от него, но не съм дал и малко. Бил съм навсякъде с него. Имали сме трудности и успехи. Много пъти в близкото минало сме обсъждали нещо такова - начините, по които може да се случи. Един от тях беше този, който стана в четвъртък. Получих първоначалното му „да“, а след обстоен разговор с ръководството, получих и някои други уверения. Повярвайте ми, бяха по-дългосрочни. В групата за мача липсваше един играч, един от най-добрите. Ако съм мислил само за класиране в топ 6 и днешния мач, този играч щеше да е на терена днес. Проведох дълъг разговор с него и му казах, че има неща, които трябва да коригира, да асимилира и да ги погледне отстрани“.
 
„Получих подкрепата на близки и приятели, но ми трябваше една благословия от един човек. Той ми е дал почти всичко във футбола, научил ме е на много неща. Това е първият и последният път, в който получавам шанс да съм треньор на клуб като Берое. Благодаря на ръководството, защото Берое е трамплин за една треньорска кариера. Знам какво е в душата на Димитър Димитров, знам какво става около него и знам какво чува. Знам, че има и много хора около него, които се радват и говорят. Затова обявих и на футболистите, че от днеска аз не съм старши треньор на отбора. Може би съм част от нещо старо, което има връзка с представянето на отбора досега. И трябва да поема своята отговорност. Не съм получил благословията на този човек. За мен това е повече от всичко. Предателство ще е, ако продължа. Просто искам да се прибера вкъщи, главата ми да е чиста, душата ми свободна. Може би това да е последното предложение за работа, но не е най-важното“, заяви Колев.