Отборът на Берое записа победа в първата си контролна среща от предсезонната подготовка, като се наложи с 2:1 над Спартак Плевен в проверка, играна в Тетевен.

Плевенчани започнаха по-добре срещата и откриха резултата още в петата минута с попадение на Преслав Антонов, който се разписа с удар от наказателното поле. До края на полувремето и двата тима имаха своите шансове да променят резултата, но нов гол така и не падна.

Берое обърна развоя на мача в началните минути на втората част. Спас Георгиев отбеляза още в първата атака за полувремето и изравни резултата с хубав диагонален удар. В 52-ата минута Серкан Юсеин даде преднина за „зелено-белите“ след заучено статично положение и асистенция на Симеон Мечев. До края на мача и двата тима извършиха много промени в съставите си, а по-чистите положения бяха пред вратата на Спартак.

Следващата проверка на Берое е на 28 юни (вторник) срещу Янтра Габрово.

"Това е първа контрола за нас. Ние много късно започнахме подготовката и в този мач търсихме съвсем други неща, не резултат. Доволен съм от старанието на всички. Надявам се проблемите да се разрешат", коментира след мача треньорът на Берое Петър Хубчев.