Стрелецът от Кабо Верде Ерсон Диаш Коста – Кукула, е сигурно ново попълнение на Берое, научи Gong.bg. 27-годишният футболист ще пристигне в отбора от Стара Загора като свободен агент от Португалия.

Кукула се е разбрал с ръководството на Берое за личните си условия и всичко между двете страни е завършило с позитивен край.

Ерсон Диаш Кукула

Треньорският щаб на Берое е гледал на живо изявите на голмайстора в няколко мача. Лично треньорът Димитър Димитров - Херо, лично е харесал изявите на Кукула и го е поискал още през зимата, но тимът му тогава Ковиля е поискал сериозна трансферна сума, която възпря идването му "под Аязмото". През ноември месец пък един от треньорите в щаба - Георги Чиликов, е ходил лично да гледа изявите на играча в иберийската страна.

Димитър Димитров - Херо

източник: lap.bg

За последния си отбор той има 5 гола в 10 мача. От 2017 до 2019 година е част от отбора на Лейшоеш, за който има 46 мача и 6 гола. Роденият в Кабо Верде нападател е продукт на академията на Маритимо. Кариерата му преминава през отборите на Фейрензе и Визела, където играе под наем. Кукула ще трябва да смени в Берое напусналия Мартин Камбуров, който подсили новака в родната efbet Лига - ЦСКА 1948.

lap.bg
25 снимки

Същевременно Gong.bg научи, че треньорският щаб в Берое се оглежда и за външен, флангови футболист, като тимът се стреми да намери такъв, чиито финансови изисквания биха удовлетворили клуба. Херо и треньорите около него искат бързи и агресивни играчи, които биха паснали именно в стила, практикуван от опитния български специалист. Припомняме, че старозагорският тим се старае да играе именно такъв футбо, като това ясно се открои в срещите със Славия в София, както и в мачовете срещу Черно море и Левски, макар тимът от Стара Загора да беше надвит.