Берое победи Локомотив Пловдив с 3:2 в приятелски мач, игран на стадион „Берое“ в Стара Загора. Две попадения за заралии отбеляза Вини Трибуле, а веднъж се разписа Себастиан Вия.

Първото положение в срещата бе на сметката на „смърфовете“ и дойде в шестата минута, когато Хорхе Сегура стреля с глава, но покрай вратата на Берое, пазена от Родриго Ачинели. Заралии отговориха пет минути по-късно с опасен удар на Карлос Алгара, който премина над вратата на Динко Хоркаш. В 25-та минута Берое излезе напред в резултата. Вини Трибуле стреля, Динко Хоркаш спаси, но при добавката Себастиан Вия не остави шансове на хърватския вратар и се разписа за 1:0.

Две минути след това Локомотив стигна до изравнително попадение. Едвандро се възползва от грешка на Родриго Ачинели и отбеляза за 1:1. В 34-та минута Евандро нанесе силен удар, който Ачинели изби. Три минути след това заралии отговориха с шут от дистанция, спасен от Динко Хоркаш, който бе заел добра позиция. В 40-та минута Йоан Баи проби и стреля от малък ъгъл, но късметът не бе на негова страна и топката срещна страничния стълб, а това бе и последното интересно положение за първата част.

В 48-та минута Себастиан Вия излезе на добра позиция, ударът му бе блокиран, а след това топката отново стигна до колумбиеца, но той стреля покрай вратата. Две минути след това Франко Минго стреля с глава над вратата. В 50-та минута вратарят на Локомотив отрази изстрел директно от корнер на Вия. При последвалия ъглов удар топката мина над вратата след удар на Вини Трибуле с глава. Три минути след това Стефан Гаврилов, а след това и Вини Трибуле пропуснаха да се разпишат. В 56-та минута Вини Трибуле покачи на 2:1 в полза на Берое. Френският нападател отправи хубав удар от далечна дистанция, като не остави шансове за вратаря на Локомотив Пловдив.

След попадението на Берое Александър Томаш извърши множество смени в състава на Локомотив. В 69-та минута Себастиан Вия даде хубав пас на Франсиско Политино, който обаче бе спрян от Томов. В 72-та минута Берое вкара трети гол във вратата на Локомотив Пловдив. Вини Трибуле излезе сам срещу Кристиан Томов и се разписа за 3:1. В 83-та минута Уерик Каетано опита да изненада вратаря на Локомотив с изстрел от дистанция, но прати топката над вратата. В последната минута на двубоя Владимир Медвед оформи крайното 3:2.