Отборът на Берое най-вероятно ще се раздели с централния си защитник Виктор Генев. Договорът на 31-годишния бранител със „старозагорци е до 31 юни. Генев дойде през лятото на миналата година, след като се оказа ненужен в Черно море. Той бе привлечен от бившия наставник Александър Томаш, който в началото залагаше на него. С идването на Димитър Димитров-Херо нещата се промениха. Генев записа само 7 мача за "зелените" в първенството, като през 2020-а няма нито един двубой в елита.

Бившият футболист на Левски и Ботев Пловдив няма да получи предложение за нов договор. Димитър Димитров пък има колебание за още двама български играчи, които са в ситуацията на Генев. Става въпрос за Милен Желев и Иван Минчев. Техните договори също са до края на юни и засега няма яснота дали ще бъдат удължени.

Наскоро спортният директор на Берое Валентин Грудев обяви, че клубът е започнал разговори с футболистите, които иска да задържи. Сред тях са вътрешният халф Александър Цветков и централният защитник Георги Ангелов. Те почти сигурно ще останат със „заралии“, като се очаква разговорите да бъдат финализипани в най-скоро време.

Херо много иска да задържи и двама от чуждестранните футболисти в тима, които са под наем в тима. Това са Ахмед Туба, който е преотстъпен от Брюж, и Гаюс Макута, който е собственост на португалския Спортинг Брага.

Спортно-техническият щаб на старозагорци ще търси да привлече през лятото централен нападател, тъй като иска да има готов вариант при положение, че Мартин Камбуров реши да се откаже.

При евентуално подновяване на първенството Димитър Димитров-Херо ще може да разчита на Карлос Охене, Александър Василев и Зоран Йосипович, които доскоро лекуваха контузии. / „Тема Спорт“