Отборите на Берое и Септември ще премерят сили в мач от групата на изпадащите в efbet Лига. Срешата в Стара Загора стартира в 19:15 часа и ще бъде излъчвана пряко в ефира на DIEMA SPORT. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от двубоя. 

И двата тима влизат в мача в лоша серия. Берое загуби последните си две срещи, от Лудогорец с 1:2 и Хебър с 0:2. Все пак заралии завършиха редовния сезон с 27 точки и на 12-а позиция в класирането и започват плейофите с 4 точки пред Хебър, който се намира на 14-то място. Септември пък е позиция по-надолу с 22 пункта в актива си.

Столичани смениха треньора си, като на поста застана Красимир Балъков, който ще има трудната задача да спаси от изпадане отбора. Септември е на седем поредни поражения в българския шампионат, а в последната среща загубиха от Пирин с 0:1. Защитникът Иван Арсов си изкара червен картон и изпуска двубоя днес. 

Септември спечели и двата мача срещу Берое през годината, първо с 3:1 като домакин, а след това и с 2:1 като гост. За Берое точките от тази среща също са изключително важни. Заралии има какво да доказват след неубедителното представяне и домакинска загуба срещу Хебър в последния си мач.

Главен съдия на мача Берое - Септември ще бъде Георги Давидов.