Отборите на Берое Стара Загора и Пирин Благоевград откриват кръг №15 в родната efbet Лига. Двата тима се изправят от 17:30ч. днес на стадион „Берое“ в Стара Загора, като срещата ще може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT, както и да проследите всичко по-интересно от нея на Gong.bg.

Тимът на Петър Колев е в серия от пет поредни домакински срещи без загуба. Точно преди паузата заралии спечелиха с убедителното 3:0 визитата си в София на Локомотив. Проблемите на старозагорския тим са свързани с травмите на Алиун Фал и Камара, които до последно ще са под въпрос за двубоя.

Благоевградчани от своя страна отстъпиха с 1:2 на Ботев Пловдив преди прекъсването за националните отбори. В паузата пък момчетата на Уорън Фийни победиха с 1:0 Левски в приятелска среща. Другата добра новина за северноирландския наставник е свързана със Светослав Дяков, който тренира наравно с останалите и ще бъде на линия за гостуването под Аязмото.

Точките са от голямо значение и за двата тима, заралии са на пет точки от третия в класирането Ботев Пловдив, докато „орлетата“ са на 11-а позиция, само точка пред последния Царско село.