Берое и Ботев Пловдив се срещат в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Битката за Тракия стартира в 20:00 часа и ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg ще проследим най-важните моменти от двубоя минута по минута.

В Битката за Тракия отборът на Ботев Пловдив има превес, след като е записал 44 победи срещу 39 на Берое. Равенствата са 30 в 113 мача. Пловдивчани превъзхождат и в головата разлика – 180:147.

През паузата в шампионата заралии се подсилиха с трима нови. Това са испанският защитник Фелипе Чакартеги, уругвайският полузащитник Мануел Монсеглио и офанзивният играч от Испания Исмаел Ферер. Единият от тях – Монсеглио, най-вероятно ще запише дебют. Няма да е изненада също, ако и двамата испанци се появят на терена, дори да не са титуляри. 

Хосе Луис Ачиари няма да може да разчита на важни футболисти - Хосе Минго и Леандро Годой, както и контузените Стефан Гаврилов и Викторио Вълков.

Берое загуби последните си два мача и заема седмо място в класирането с 10 точки и голова разлика 5:7. Тимът още е без победа у дома през тази кампания – равен срещу Локомотив София и загуби от Локомотив Пловдив и Лудогорец.

„Канарчетата“ до момента спечелиха и четирите си гостувания - срещу Ботев Враца, Крумовград, Хебър и ЦСКА, но в събота за първи път ще бъдат без един от най-добрите си играчи Джеймс Ето’о. Камерунецът бе продаден на ЦСКА и се очаква негов заместник да бъде Янис Карабельов.

Иначе, треньорът Душан Керкез залага на едно основно ядро като титуляри от началото на сезона, като единственото му безпокойство е свързано със слабата форма на Самуел Акере. Последният на този етап губи мястото си в състава и на неговия пост е използван Ехидже Укаки, който се намира в добро състояние и донесе трите точки в последното гостуване на ЦСКА. По другия фланг пък Нвачукву също внася мощ и острота, и когато двамата нигерийци имат ден и пасовете на капитана Ивелин Попов вървят, става сложно за всеки съперник на „жълто-черните“.

подкрепя българския спорт