Седмият кръг в efbet Лига стартира в петъчния следобед с мач, в който има изявен фаворит. След три поредни победи – над Дунав, Левски и Ботев Пловдив – Берое гостува на Царско село и успехът за заралии изглежда повече от задължителен.

Двубоят стартира в 18,00 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на NOVA SPORT, а в GONG.BG по традиция ще проследим неговото развитие минута по минута.

Тази среща ще има и своята сантиметална стойност за домакините, които за първи път ще играят на своя стадион „Царско село”. Преди нейното начало старши треньорът Никола Спасов изрази увереност, че победата е напълно възможна за неговите момчета. Повод за оптимизъм наставникът има и заради активността на трансферния пазар, където „царете” успяха да привлекат под наем от Лудогорец полузащитника Серкан Юсеин.

За сблъсъка с летящия високо Берое новаците в елита не знаят в пълна степен дали ще могат да разчитат на контузените Диас и Йордан Минев. Двамата тренираха на облекчен режим през седмицата. Трайно контузен пък е Андерсон.

За Берое с контузия продължава да бъде Георги Ангелов, но пък Александър Томаш може да разчита възстановеното крило Вандерсон. Звездата Мартин Камбуров пък ще направи всичко възможно, за да отбележи своя 223-и гол в българското първенство.

Статистиката преди мача:

- равенството 1:1 с Етър изкачи Царско село на най-високата позиция във временното класиране, която са заемали, откакто се подвизават в елита – 10-ото място.

- Георги Минчев стана първият българин, който се разписа за "царете" след трите гола на холандеца Родни Антуи досега. Последният гол на централния нападател в елита бе за Литекс на 11 април 2015 г. при домакинско 1:1 с Берое.

- Дебютиралият в миналия кръг за тима Антон Карачанаков няма гол в елита от близо 2 години, като за последно се разписа с екипа на Берое на 15 септември 2017 г. за 2:1 срещу Етър на „Ивайло”. Оттогава крилото изигра 32 поредни шампионатни мача без попадение.

- Царско село може да стане 38-ият различен клуб, срещу който се разписва Мартин Камбуров. Последните „жертви”, които голмайстор №2 в историята на българския клубен футбол прибави в „колекцията” си в последните 3 сезона, бяха Дунав, Септември София, Ботев Враца и Витоша. Той обаче пропусна да го направи срещу Арда в третия кръг.

-Берое е единственият тим, който е в серия от 3 поредни победи в първенството, а 2:0 над Ботев Пд в предишния кръг бе 50-ата победа в треньорската кариера на Александър Томаш в 112 мача в елита

- В миналия кръг гвинеецът с белгийски паспорт Ибрахима Конте записа първия си мач в елита

БАЛАНС

В Първа лига: не са играли досега

Царско село като домакин: не са играли досега